FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Međimorcu nagrada za najbolju knjigu o Domovinskom ratu 2004.

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Književno-publicističku nagradu"Bili smo prvi kad je trebalo" "Podravkine" Udruge branitelja (UBIUDR)za najbolju knjigu o Domovinskom ratu 2004. dobio je danas MiroMeđimorec za knjigu "Piše Sunja Vukovaru".
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Književno-publicističku nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo" "Podravkine" Udruge branitelja (UBIUDR) za najbolju knjigu o Domovinskom ratu 2004. dobio je danas Miro Međimorec za knjigu "Piše Sunja Vukovaru".

Odlukom Prosudbenog povjerenstva to je najbolja knjiga o Domovinskom ratu objavljena od 1. listopada 2003. do 1. listopada 2004., a nagrađenu knjigu objavila je Naklada "Pavičić".

Nagradu je na svečanosti u Društvu hrvatskih književnika dobitniku uručio predsjednik "Podravkine" Udruge branitelja Mladen Pavković.

Predsjednica Prosudbenog povjerenstva Marija Peakić-Mikuljan istaknula je da je Međimorčeva knjiga samozatajno iskreno svjedočenje o Domovinskom ratu te kako je to dragocjen dokument autorova promišljanja Domovinskog rata.

U knjizi znakovita naslova "Piše Sunja Vukovaru" autor opisuje svoj život na prvoj crti bojišnice u Sunji, dok mu mlađi brat sudjeluje u obrani Vukovara i nakon pada toga grada biva zatočen u srpskom logoru, rekla je Peakić-Mikuljan. Međimorčeva je knjiga vrijedna dnevnička proza i pripada antologijskom štivu o Domovinskom ratu napisanu u Hrvatskoj, dodala je.

Prosudbeno povjerenstvo dodijelio je i posebnu Nagradu hrvatskih branitelja Hrvoju Šošiću za knjigu "Istine o dr. Franji Tuđmanu" koja je nedavno predstavljena u Zagrebu.

Šošić je u toj prigodi rekao da je to najveća knjiga napisana o vojskovođi, humanistu i prvom predsjedniku hrvatske države dr. Franji Tuđmanu. Djelo je podijeljeno u tri knjige s više od 3600 stranica.

(Hina) xta yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙