FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Elcon: gubitak udvostručen

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Dioničko društvo Elcon iz ZlatarBistrice poslovalo je u prvih devet mjeseci ove godine s neto gubitkomod 1,84 milijuna kuna, kaže se u izvještaju koji je ta tvrtkadostavila Varaždinskoj burzi.
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Dioničko društvo Elcon iz Zlatar Bistrice poslovalo je u prvih devet mjeseci ove godine s neto gubitkom od 1,84 milijuna kuna, kaže se u izvještaju koji je ta tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi.

U odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, gubitak je udvostručen.

Uprava Elcona napominje da je negativni rezultat poslovanja većim dijelom uzrokovan smanjenjem obima proizvodnje u trećem tromjesečju i nedobivanjem planiranog novog posla. Pritom su sva Elconova ovisna društva poslovala pozitivno, a samo je društvo - matica poslovalo s gubitkom, pojašnjava se u izvještaju.

Ukupni prihodi Elcona u prvih devet mjeseci iznosili su 101,69 milijuna kuna i pali su za 30 posto u odnosu na lanjskih 145,74 milijuna kuna. Pritom su prihodi od prodaje u inozemstvu bili 63,79 milijuna kuna (lani 114,24 milijuna kuna), a od prodaje u Hrvatskoj 27,32 milijuna kuna (lani 26,91 milijuna kuna).

Ukupni rashodi smanjeni su s lanjskih 146,65 na 103,54 milijuna kuna u prvih devet mjeseci ove godine.

Elcon se bavi proizvodnjom kabelskih setova za automobilsku industriju i industriju kućanskih aparata, preradom jaja, prodajom i servisom motornih vozila, otpremništvom, ugostiteljstvom i trgovinom te proizvodnjom alata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙