FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Elka: u trećem tromjesečju 11,4 milijuna kuna dobiti

ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka za proizvodnju izolirane žicei kabela Elka d.d. u trećem je tromjesečju ove godine ostvarila netodobit u iznosu od 11,4 milijuna kuna, što u najvećoj mjeri proizlaziiz financijskih prihoda, stoji u financijskom izvješću te tvrtke kojeprenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka za proizvodnju izolirane žice i kabela Elka d.d. u trećem je tromjesečju ove godine ostvarila neto dobit u iznosu od 11,4 milijuna kuna, što u najvećoj mjeri proizlazi iz financijskih prihoda, stoji u financijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

U drugom je tromjesečju ta tvrtka poslovala s gubitkom od 253,9 milijuna kuna, dok ukupni gubitak Elke za prvih devet ovogodišnjih mjeseci ove godine iznosi 243,9 milijuna kuna.

U financijskom se izvješću naglašava kako rezultati trećeg i drugog tromjesečja ove godine nisu usporedivi budući da rezultat iz drugog tromjesečja proizlazi iz jednokratne aktivnosti, i to od prodaje 100 postotnog udjela u kćerinskoj tvrtki Elka kabeli d.o.o.

U trećem tromjesečju prošle godine Elka je poslovala s gubitkom od oko 3 milijuna kuna, no u izvješću se navodi da ni ti podaci nisu usporedivi s onima iz ovogodišnjeg trećeg tromjesečja, jer Elka u ovoj godini više ne obavlja temeljnu djelatnost, odnosno proizvodnju izolirane žice i kabela.

U odnosu na drugo tromjesečje došlo je i do promjene u vlasničkoj strukturi Elke, obzirom da je najveći dioničar, holding Proficio povećao svoj udio sa 47,7 na 68,7 posto, što je dovelo i do promjena među ostalih prvih deset dioničara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙