FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZLOŽBA GRAFIČKOG DIZAJNA I VIZUALNIH KOMUNIKACIJA

ZAGREB, 8. studenoga 2004. (Hina) - Deveta međunarodna izložbagrafičkoga dizajna i vizualnih komunikacija ZGRAF o dizajnu ioglašivanju otvara se sutra na Zagrebačkom velesajmu, najavljeno je nadanašnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 8. studenoga 2004. (Hina) - Deveta međunarodna izložba grafičkoga dizajna i vizualnih komunikacija ZGRAF o dizajnu i oglašivanju otvara se sutra na Zagrebačkom velesajmu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

ZGRAF je utemeljen 1975. u Zagrebu i u tijeku trideset godina okupio je dizajnere, teoretičare i kritičare s namjerom da se propitaju temeljna pitanja dizajna u suvremenom društvu, naglasila je direktorica ZGRAF-a Nevena Tudor.

Na središnjoj izložbi ZGRAF-a bit će prikazano 66 od 366 prijavljenih radova, o kojima je odlučivalo izborničko povjerenstvo u sastavu Marko Korzinek, Iva Babaja, Michael Kneidl, Zlatko Wurzberg i Ranko Novak. U drugom dijelu izlažu pozvani ugledni svjetski autori.

Vodeće hrvatske dizajnere zastupaju Bruketa@Žinić i Boris Ljubičić, a od inozemnih predstavljena su djela Michaela Bierita iz studija Pentagrama, Fernanda Gutiereza, Tadanarija Yokkoa, Stefana Sagemeistera, Miltona Glasera i drugih.

Na svečanu otvorenju dodijelit će se nagrade međunarodnog žirija najboljim djelima na izložbi, a članovi žirija su Mirko Ilić, Ekrem Dupanović, Mitsuhiro Miyazaki, Laetizia Wolff i Boris Bućan.

Devetu izložbu dizajna priredila je Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, a pokrovitelj je Skupština grada Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙