FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba kršćanskih knjiga na Evanđeosko-teološkom fakultetu

OSIJEK,25. listopada (HINA) - U povodu Tjedna hrvatske knjige i Danareformacije na Evanđeosko-teološkom fakultetu u Osijeku danas jeotvorena Izložba kršćanskih knjiga, na kojoj je 20 hrvatskihkatoličkih i protestantskih izdavača predstavilo oko 2000 naslova.
OSIJEK,25. listopada (HINA) - U povodu Tjedna hrvatske knjige i Dana reformacije na Evanđeosko-teološkom fakultetu u Osijeku danas je otvorena Izložba kršćanskih knjiga, na kojoj je 20 hrvatskih katoličkih i protestantskih izdavača predstavilo oko 2000 naslova.

Ela Balog, profesorica na Evanđeosko-teološkom fakultetu i voditeljica izložbe, otvarajući izložbu, istaknula je kako je njezina "posebna vrijednost što se među knjigama nalaze i one koje na suvremeni način govore o kršćanskim vrijednostima, duhovnoj obnovi, te one knjige koje su posvećene mladima".

Među izdavačima su, među ostalima, "Verbum", "Kršćanska sadašnjost", "Duhovna stvarnost", "Izvori", "Veritas" i drugi.

Posebno su vrijedni izloženi najstariji primjerci Biblije, iz vlasništva privatne zbirke rektora Evanđeosko-teološkog fakulteta u Osijeku prof. dr. Petra Kuzmiča.

Među 15 starih primjeraka Biblije na hebrejskom, grčkom, latinskom i drugim jezicima je i primjerak hrvatske Biblije iz godine 1740., te najmanje izdanje Biblije na mini čipu.

Na izložbi su predstavljena i vjeronaučna izdanja za školsku djecu od prvog do osmog razreda reformatorske baštine. Izložba kršćanskih knjiga bit će otvorena do 29. listopada, kada će biti organizirana i prigodna prodaja izloženih knjiga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙