FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Interliberu izložba hrvatske ilustracije za djecu i mlade

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Ovogodišnji Interliber, međunarodnisajam knjiga koji će se održati od 9. do 13. studenog na Zagrebačkomvelesajmu, obogaćen je novim sadržajem - Izložbom hrvatskeilustracije za djecu i mlade.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Ovogodišnji Interliber, međunarodni sajam knjiga koji će se održati od 9. do 13. studenog na Zagrebačkom velesajmu, obogaćen je novim sadržajem - Izložbom hrvatske ilustracije za djecu i mlade.

Riječ je o prvom takvu projektu u Hrvatskoj, koji će pokušati dati što obuhvatniji pregled suvremene ilustracije za djecu i mlade, priopćio je večeras organizator izložbe, Udruga likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti Hrvatske (ULUPUH).

Izložbom na Interliberu, mjestu okupljanja nakladnika iz cijele Hrvatske i svijeta, želi se dati prilika ilustratorima da svoje radove predstave mogućim naručiteljima.

U 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma na oko 300 četvornih metara prostora bit će izloženo tristotinjak radova 60 autora, među kojima su vrhunska imena hrvatske dječje ilustracije: Ivan Vitez (uvršten u katalog 100 najboljih ilustratora svijeta), Andrea Petrlik-Huseinović (dobitnica više domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja u Japanu, Bratislavi, Baselu i dr.), Vjekoslav Vojo Radoičić (oko 200 samostalnih izložaba), Ivica Antolčić, Pika Vončina, Sanja Rešček, Manuela Vladić-Maštruko, Dražen Jerabek i mnogi drugi.

Izložbu, koja se službeno otvara u utorak, 9. studenog, u 18 sati, priređuje ULUPUH - Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti.

Jer, kako ističu u ULUPUH-u, zbog nagla porasta proizvodnje slikovnica i ilustrirane literature za djecu i mlade u zadnjih desetak godina, potrebno je ustanoviti kriterije kvalitete i unijeti red u proizvodnju, što je moguće jedino kvalitativnom usporedbom različitih radova okupljenih na jednom mjestu.

Završnog dana Interlibera, u subotu,13. studenog predviđena je i tribina o ilustraciji, t.j. o položaju ilustratora u Hrvatskoj, zaštiti autorskih prava i hrvatskim ilustratorima u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙