FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U rujnu nastavljen pad broja zaposlenih u industriji

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - U Hrvatskoj je u rujnu nastavljentrend smanjenja broja zaposlenih u industriji, pa je tako njihov broju odnosu na kolovoz bio manji za 0,5 posto, a u odnosu na rujan laniza 1,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - U Hrvatskoj je u rujnu nastavljen trend smanjenja broja zaposlenih u industriji, pa je tako njihov broj u odnosu na kolovoz bio manji za 0,5 posto, a u odnosu na rujan lani za 1,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2003. godini, broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u rujnu ove godine bio je manji 1,8 posto. Istodobno je proizvodnost rada u hrvatskoj industriji razdoblju od siječnja do rujna ove godine veća za 5,8 posto u usporedbi s istim razdobljem 2003.

Na godišnjoj razini, odnosno u rujnu ove u odnosu na rujan prošle godine, prema područjima djelatnosti NKD-a, najveći je pad, za 1,9 posto, zabilježen u prerađivačkoj industriji, dok je broj zaposlenika u rudarstvu i vađenju smanjen za 0,6 posto. Jedino je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom zaposlenost porasla, i to za laganih 0,2 posto.

Proizvodnost rada u razdoblju od siječnja do rujna ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine u prerađivačkoj je industriji bila veća za 6,1 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 5 posto, dok je u rudarstvu i vađenju smanjena za 1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙