FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUHA ARAFAT OPTUŽILA PALESTINSKI VRH

DOHA, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Souha Arafat, suprugapredsjednika palestinske samouprave optužila je u ponedjeljak u izjaviza Al-Jazeeru trojicu palestinskih dužnosnika, koje se u ponedjeljakočekuje u posjetu njezinom suprugu hospitaliziranom u blizini Pariza,da žele Arafata "živog" pokopati kako bi preuzeli vlast.
DOHA, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Souha Arafat, supruga predsjednika palestinske samouprave optužila je u ponedjeljak u izjavi za Al-Jazeeru trojicu palestinskih dužnosnika, koje se u ponedjeljak očekuje u posjetu njezinom suprugu hospitaliziranom u blizini Pariza, da žele Arafata "živog" pokopati kako bi preuzeli vlast.

"Abou Ammar (Arafatovo ratno ime) je dobro i vratiti će se u domovinu, ali ga Abbas, Korei i Shat, koji žele preuzeti njegovu vlast, žele živog pokopati", izjavila je supruga palestinskog čelnika na satelitskoj televiziji Al Jazeera.

Ona je govorila o premijeru Ahmedu Koreiu, drugom čovjeku Organizacije za oslobođenje Palestine (PLO) Mahmoudu Abbasu i ministru vanjskih poslova Nabilu Shatu.

Jedan visoki dužnosnik izaslanstva koje prati Arafata u Parizu koji je želio ostati anoniman, rekao je da je svrha posjeta trojice palestinskih čelnika "određivanje realnog zdravstvenog stanja predsjednika Arafata" o kojem danima kruže kontradiktorne informacije.

Neki članovi palestinskog izaslanstva su privatno kritizirali Arafatovu suprugu, koja je u bolnici uz supruga, optuživši ju da "monopolizira" informacije o zdravstvenom stanju i da informacije ne propušta niti najbližim suradnicima.

Visoki palestinski dužnosnik Sufian Abu Zaida uzvratio je na Suhine optužbe u izjavi za izraelski vojni radio.

"Jaser Arafat nije privatno vlasništvo Suhe Arafat", rekao je Abu Zaida. "Palestinski narod je ne poznaje. To je žena koja pune tri godine otkako traje intifada nije vidjela svog muža", istaknuo je Abu Zaida u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙