FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT STIGAO NA LIJEČENJE U PARIZ

PARIZ, 29. listopada 2004. (Hina) - Nemoćni Jaser Arafat stigao je upetak u Francusku na liječenje, iako se još ne zna o kojoj je bolestiriječ.
PARIZ, 29. listopada 2004. (Hina) - Nemoćni Jaser Arafat stigao je u petak u Francusku na liječenje, iako se još ne zna o kojoj je bolesti riječ.

Medicinski zrakoplov Falcon 50 sa 75-godišnjim palestinskim predsjednikom, njegovom ženom Suhom i pomoćnikom Ramzijem Khourijem sletio je na vojni aerodrom u Villacoublayu, dvadesetak kilometara jugozapadno od Pariza, prenio je dpa.

Odande će Arafata prebaciti nekoliko kilometara dalje u vojnu bolnicu u Clarcyju gdje će biti smješten u sobu za liječenje važnih gostiju.

Bolnica Percy ima izvrstan traumatološki centar, a specijalizira se i za liječenje poremećaja krvi.

Zbog bolesti, a mediji nagađaju da je riječ o leukemiji, Arafat prvi put u četiri godine putuje u inozemstvo. U prosincu 2001. nakon niza palestinskih samoubilačkih napada izraelske su mu vlasti onemogućile kretanje izvan sjedišta u Ramalahu na Zapadnoj obali.

Prije puta Arafat je od izraelskih vlasti dobio dopuštenje za odlazak i jamstva da se smije vratiti.

U petak ujutro, kako je javio Reuters, Arafat je iz sjedišta na Zapadnoj obali prebačen s dvadesetak pomoćnika na vojni aerodrom Marqa kraj Ammana, gdje je ukrcan u Falcon što su ga poslale francuske vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙