FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARGENTINA: U PORASTU PROFESIJA ŠETAČA PASA

BUENOS AIRES, 7. studenog 2004. (Hina/AFP) - Njemački ovčar Vago,terijer Ramon, nekoliko labradora i dva kućna ljubimca nepoznatihroditelja, svi na jednoj uzici koju čvrstom rukom drži JuanRoccatagliata (21) - njegova profesija je šetač pasa.
BUENOS AIRES, 7. studenog 2004. (Hina/AFP) - Njemački ovčar Vago, terijer Ramon, nekoliko labradora i dva kućna ljubimca nepoznatih roditelja, svi na jednoj uzici koju čvrstom rukom drži Juan Roccatagliata (21) - njegova profesija je šetač pasa.

Za 30 eura mjesečno po životinji, Juan bogate stanovnike Buenos Airesa rješava zadaće izlaska s ljubimcima.

Argentinski glavni grad nije jedini koji poznaje "paseadores de perros", ali nigdje drugdje fenomen nije uzeo takvog maha. Šetači su postali razglednica Buenos Airesa. "Turisti nas često slikaju", kaže Juan.

Neki ekonomisti njihov broj smatraju dobrim indikatorom financijskog stanja viših klasa, a i za same vlasnike to je postao statusni simbol.

"To je dio socijalnog statusa, kao što je i vikendica ili golf klub", kaže Juan.

Udruge za zaštitu životinja mobilizirale su se. Mario Mele, direktor Argentinskog pokreta za zaštitu životinja sumnja da se šetači mogu brinuti o 10 životinja istodobno. "Veliki, mali, svi zajedno. Ali mali ne mogu pratiti ritam. Zatim su satima na uzici, dok njihovi vlasnici plaćaju da bi se igrali", kaže Mele.

I obični stanovnici imaju svojih primjedbi, posebno zbog psećeg izmeta u parkovima.

"Šetači pasa imaju pravo šetati životinje, ali i roditelji imaju pravo dovesti djecu da se igraju u park", žali se jedna stanovnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙