FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

KUALA LUMPUR - Četrdesetogodišnji Malezijac uhićen je nakon što je vilicom izbo indijskog konobara s kojim se posvađao oko računa za večeru. Napadač je nakon jela u restoranu u gradu Ipohu od konobara zatražio račun koji je iznosio 2 dolara i deset centi i smatrajući da je preskupo, vilicom napao konobara. Drugi su konobari brzo svladali napadača i prevezli žrtvu u obližnju bolnicu zbog teških ozlijeda glave.

SOFIJA - Bugarski igrač lota osvojio je u nedjelju rekordan iznos od 1.226.290 eura (oko 9.2 milijuna kuna) pogodivši svih šest brojeva lota, priopćila je Bugarska državna lutrija. Taj iznos je deset tisuća puta veći od prosječne mjesečne plaće koja je u Bugarskoj između 130 i 150 eura. Ime sretnog dobitnika nije objavljeno iz sigurnosnih razloga.

HONG KONG - Poslovni čovjek Aaron Shum iz Hong Konga odustao je od kupnje 1.3 milijuna dolara vrijednog stana u Hong Kongu saznavši za nesretnu smrt sina bivšeg vlasnika te sada tuži vlasnika i agenta za prodaju nekretnina i traži povrat kapare od 38.500 dolara, piše Sout China Morning Post. Na saslušanju Shum je rekao da mu je agent nekoliko puta pokazao stan i dvaput na pitanje ima li što čudno ili neobično u vezi s nekretninom odgovorio "ne", rekavši da vlasnik prodaje stan jer se seli u Australiju. U Hong Kongu je rasprostranjeno vjerovanje u duhove, pa se stoga kupci nekretnina često savjetuju sa stručnjacima za feng shui.

TOKYO - Nove japanske novčanice od tisuću, pet tisuća i deset tisuća jena sa zaštitom protiv krivotvorenja puštene su u promet u ponedjeljak. U Japanu je sve veći broj krivotvorenih novčanica i u prvih šest mjeseci ove godine otkriveno je 14 tisuća lažnih novčanica. Poseban sustav zašite na novim novčanicama vrlo je teško krivotvoriti, a omogućuje da mijenjaju boju ovisno o kutu iz kojeg se gleda, priopćila je Središnja banka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙