FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Pregled zanimljivosti izsvijeta.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanska vojska zabilježila je prvog sljedbenika Sotone u svojim redovima. Riječ je o 24-godišnjaku iz Edinburgha koji službuje na fregati Kraljevske ratne mornarice. Glasnogovornik ministarstva obrane kazao je da je on od svog zapovjednika zatražio dozvolu da slobodno može prakticirati svoju vjeru za vrijeme dok je na na brodu i zapovjednik mu je to odobrio. Braneći odluku da se Sotoninom sljedbeniku dopusti služenje u britanskoj vojsci, glasnogovornik ministarstva kazao je da vojska ne dopušta diskriminaciju na osnovi vjerskih uvjerenja. Zastupnica Konzervativne stranke u britanskom parlamentu Anne Widdecombe oštro se usprotivila odluci da se sljedbeniku Sotone dopusti službovanje u vojsci.

KAIRO - U nedjelju prije svitanja u zrakoplovu talijanske tvrtke Alitalia izbila je svađa između posade i egipatskog putnika koji je uporno htio zapaliti posljednju cigaretu prije izlaska sunca i početka dnevnog posta u okviru ramazana, doznaje se u kairskoj zračnoh luci. Putnik kojemu su poznati samo inicijali R.M., vraćao se u Egipat zbog ilegalnog boravka u Italiji, u pratnji agenta talijanske službe sigurnosti, letom iz Milana za Kairo. Ne poštivajući propise koji vrijede za vrijeme leta i na koje ga je posada upozorila, Egipćanin je htio zapaliti cigaretu prije izlaska sunca koji označava početak svetog ramazanskog posta u kojemu je zabranjena hrana, pića, cigarete i seks tijekom dana. Putnik je na koncu morao popustiti i ugasiti cigaretu, a kada je zrakoplov sletio u Kairo, kapetan je zatražio od odgovornih da podignu tužbu protiv putnika koji je zatim predan egipatskim vlastima.

PEKING - Kineski su arheolozi počeli s iskapanjima stotinu grobova u sušnoj regiji sjeverozapadnog dijela Kine gdje je nekada postojala tajanstvena civilizacija, najvjerojatnije bjelačkog stanovništva, javlja kineska agencija Xinhua. Iskapanja se provode u Xiaoheu, u blizini pustinje Lop Nur, gdje će biti otkriveno oko tisuću grobova. Ovo bi otkriće trebalo pomoći u rješavanju arheološke zagonetke o postojanju izolirane kulture udaljene tisućama kilometara od bilo kakve druge bjelačke zajednice. Grobovi su stari oko četiri tisuće godina i otkrio ih je 1934. godine švedski istraživač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙