FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žužul: Sve sam već rekao, nemam više što komentirati

ZAGREB, 5. studenoga 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova MiomirŽužul izjavio je danas da nema više što komentirati posljednjadogađanja oko Imostroja.
ZAGREB, 5. studenoga 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul izjavio je danas da nema više što komentirati posljednja događanja oko Imostroja.

"Sve sam o tome rekao, dao sve materijale i nemam što više o tome komentirati", tek je kratko kazao Žužul novinarima okupljenima na otvaranju Međunarodnog summita lidera koji se održava u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Isto tako ministar Žužul nije htio komentirati ni oporbene zahtjeve za njegovom smjenom, kako ni po ulasku tako ni po izlasku sa skupa na kojem je uvodno govorio prije odlaska u Bruxelles.

U sinoćnjem priopćenju iz MVP uz ostalo stoji da ministar Žužul i njegova supruga Tatjana time završavaju javnu raspravu o slučaju, o kojem su sve relevantne činjenice, koje dokazuju besmislenost optužbi protiv njih, stavili na uvid.

U priopćenju se dodaje da je "ministar Žužul poslao pismo predsjedniku Vlade dr. Ivi Sanaderu i svim članovima Vlade u kojem objašnjava neutemeljenost navodnog sukoba interesa. Uz priopćenje medijima i Vladi je dostavljena i kronologija odnosa i događanja u kojoj se navodi da se "cijeli navodni slučaj sukoba interesa temelji na lažnoj i potpuno neistinitoj tvrdnji da je tvrtka Karin Univerzal Inžinjering kupila tvrtku Imostroj te da je Vlada pogodovala novom vlasniku otpisom dugova tog društva prema Državnom proračunu".

Tvrtka Karin Univerzal Inžinjering nije kupila tvrtku Imostroj, već samo njezinu imovinu u postupku stečaja, navodi se u priopćenju.

"Niti Tatjana niti Miomir Žužul nikad nisu primili nikakve uplate od tvrtke Karin Univerzal Inžinjering ili bilo kakve povezane osobe", naglašava ministar Žužul u svom pismu, navodi se u priopćenju, i dodaje da su zbog "nesmiljenih napada pojedinih medija, koji se ne obaziru na istinu niti na činjenice, već njima manipuliraju" odlučni da protiv tih medija pokrenu odgovarajuće kaznene i druge sudske postupke, za što su angažirali odvjetnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙