FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAOCI U AFGANISTANU: NOVI ULTIMATUM OTMIČARA, ALI I RIJEČI KOJE BUDE NADU

KABUL, 6. studenog 2004. (Hina/AFP) - Otmičari troje službenikaUjedinjenih naroda koji su oteti 28. listopada u Kabulu produljili suultimatum do subote navečer, ne navodeći točan sat njegova isteka, alisu govorili o mogućnosti novih pregovorima, rekavši kako ne žele ubititaoce, javlja agencija France-Presse.
KABUL, 6. studenog 2004. (Hina/AFP) - Otmičari troje službenika Ujedinjenih naroda koji su oteti 28. listopada u Kabulu produljili su ultimatum do subote navečer, ne navodeći točan sat njegova isteka, ali su govorili o mogućnosti novih pregovorima, rekavši kako ne žele ubiti taoce, javlja agencija France-Presse.

"Nije nam cilj ubijati. Naš je cilj osloboditi nedužne ljude koji su zatočeni samo zato što su Afganistanci", izjavio je u telefonskom razgovoru za AFP Sayed Haled koji se predstavio kao glasnogovornik Islamske vojske (Jaish-e-Muslamin) koja je preuzela odgovornost za otmicu.

Ovih dana otmičari su usredotočili zahtjeve na oslobađanje nekih zatočenika, ne spominjući više povlačenje UN-a i stranih snaga iz Afganistana.

U subotu je počeo deveti dan otmice Annette Flanigan koja ima irsko i britansko državljanstvo, Filipinca Angelita Nayana i kosovske Albanke Shqipe Habibi, članova UN-ova izbornog povjerenstva u Afganistanu koje je organiziralo predsjedničke izbore u toj zemlji.

Jaish-e-Muslamin već peti put produljuje ultimatum koji je prvotno trebao isteći u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙