FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AFGANISTANSKA SKUPINA PRIJETI UBOJSTVOM TALACA

KABUL, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Islamistička skupina kojaje u Afganistanu otela troje stranaca u petak je priopćila da ćepogubiti taoce ne prekinu li vlasti masovnu potragu za otmičarima.
KABUL, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Islamistička skupina koja je u Afganistanu otela troje stranaca u petak je priopćila da će pogubiti taoce ne prekinu li vlasti masovnu potragu za otmičarima.

U četvrtak su otete tri osobe koje rade za Ujedinjene narode u organiziranju prvih predsjedničkih izbora. Otmica je izazvala strah da su protuamerički gerilci možda počeli kopirati krvavu taktiku iračkih pobunjenika.

Afganistanski izvori u petak su objavili da su tri osobe pritvorene u vezi s tom otmicom. Pronađeno je i vozilo u kojem su taoci odvezeni, ali ne zna se ništa o sudbini otetih.

Osumnjičeni u vojnim uniformama uhićeni su sjeverno od Kabula, na istome područje na kojem su vlasti zaplijenile crni terenac s tablicama ministarstva obrane koji odgovara opisu vozila koje je sudjelovalo u otmici u četvrtak.

Troje otetih stranaca, žena s britanskim i irskim državljanstvom, žena s Kosova i diplomat s Filipina, sudjelovali su u organiziranju prvih izravnih predsjedničkih izbora u Afanistanu 9. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙