FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIKANAC, AZIJAC I DVOJICA ARAPA OTETI U BAGDADU

BAGDAD, 1. studenog 2004. (Hina/AFP) - Amerikanca, Azijca i dvojicuArapa otele su u ponedjeljak navečer u Bagdadu u njihovu uredunaoružane osobe, priopćio je službeni predstavnik iračkog ministarstvaunutarnjih poslova.
BAGDAD, 1. studenog 2004. (Hina/AFP) - Amerikanca, Azijca i dvojicu Arapa otele su u ponedjeljak navečer u Bagdadu u njihovu uredu naoružane osobe, priopćio je službeni predstavnik iračkog ministarstva unutarnjih poslova.

"Naoružana skupina otela je Amerikanca, Azijca, najvjerojatnije iz Šri Lanke ili Nepala i dvojicu Arapa, u njihovu uredu u četvrti Mansur u Bagdadu", dodao je brigadir Adnan Abdelrahman.

Otmica se dogodila nakon iftara, objeda u muslimanskom ramazanskom postu koji se uzima nakon zalaska sunca.

Prema prvim informacijama, otete osobe su zaposlenici saudijske tvrtke, dodao je. Tijekom otmice ispred sjedišta tvrtke ubijene su dvije osobe, "naoružani čuvar i otmičar", kazao je neimenovani policijski dužnosnik u Karhu, u zapadnom dijelu Bagdada, gdje se dogodio napad.

Dužnosnik u iračkom ministarstvu vanjskih poslova koji nije htio otkriti identitet izjavio je za AFP da je riječ o "lakim metama, pa će takvih napada, nažalost, biti sve više".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙