FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: zimska služba pripremljena

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Zimska služba u Zagrebu, sa 123ekipe, 23 specijalna vozila i 19 traktora, spremno čeka nastupajućusezonu, rekao je danas Stipan Matoš, predsjednik Operativnog stožerazimske službe na smotri vozila i ekipa u trgovačkom društvu"Zagrebačke ceste".
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Zimska služba u Zagrebu, sa 123 ekipe, 23 specijalna vozila i 19 traktora, spremno čeka nastupajuću sezonu, rekao je danas Stipan Matoš, predsjednik Operativnog stožera zimske službe na smotri vozila i ekipa u trgovačkom društvu "Zagrebačke ceste".

Matoš je naveo da su obavljene sve tehničke priprema i pregled strojeva, kako u "Zagrebačkim cestama", tako i u drugim trgovačkim društvima poput "Čistoće", "Zrinjevca", ZET-a i "Zagrebparkinga" koji također imaju posebne zadatke u čišćenju snijega s tramvajskih i autobusnih stajališta, nogostupa, parkirališta i slično.

Ove godine zimska služba će brinuti o ukupno 1856 kilometara zagrebačkih cesta koje će raliti i posipavati, a to je 350 kilometara više nego lani, napomenuo je Matoš. To su uglavnom ceste podsljemenske zone, Brezovice, Vrapča i drugih "brdskih" dijelova grada gdje ekipe "velike zimske službe" dosad nisu mogle prići, a sada će, zahvaljujući specijalnim vozilima i traktorima s ralicama, koji su manji i pokretljiviji, ekipa moći ući i čistiti ulice u tim dijelovima grada.

Zimska služba nabavila je i 9150 tona soli i 800 tona sipine kao i 140.000 litara rasoline s čime će se poslužiti kad se za to pokaže potreba.

Voditelj zimske službe Srećko Vučković je pritom dodao da se u glavnoj operativnoj bazi u "Zagrebačkim cestama" skupljaju podaci iz 10 stanica za samootkrivanje poledice tzv. ledomata na prometnicama, mostovima i kod tunela, koje mjere temperaturu i vlagu zraka uz sam kolnik i te podatke šalju u glavni kompjutor koji alarmira ekipe da izađu na teren.

U "Zagrebačkim cestama" danas je predstavljen dio vozila i opreme odnosno kamiona s ralicama i posipačima, a vozači su blickajući svjetlima na kamionima i pomicanjem ralica dali do znanja da su spremni za zimsku sezonu 2004/2005. za koju je predviđeno izdvojiti 43 milijuna kuna.

Šef glavnog stožera zimske službe Milan Bandić došao je osobno dati podršku ekipama i najavio da će se nakraju sezone izabrati najuspješnija ekipa zimske službe uz zasluženu nagradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙