FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GAZA: U IZRAELSKOM NAPADU POGINULO 8 PALESTINACA

GAZA, 25. listopada 2004. (Hina/AFP) - Osam Palestinaca među kojimadvojica pripadnika službe sigurnosti, poginulo je u ponedjeljak ranoujutro u izraelskom napadu na jugu pojasa Gaze, prema posljednjimpalestinskim podacima.
GAZA, 25. listopada 2004. (Hina/AFP) - Osam Palestinaca među kojima dvojica pripadnika službe sigurnosti, poginulo je u ponedjeljak rano ujutro u izraelskom napadu na jugu pojasa Gaze, prema posljednjim palestinskim podacima.

Sedam je Palestinaca stradalo u raketnim napadima, a osmi u pucnjavi izraelskih strojnica. Četiri su rakete ispaljene iz borbenih helikoptera prema mjestu na kojemu se bili smješteni pripadnici palestinske službe za nacionalnu sigurnost, a nekoliko ih je ispaljeno u smjeru naselja Khan Yunes.

Palestinski su izvori izvijestili da se u području Khan Yunesa koje su nadlijetali helikopteri u nedjelju navečer koncentriralo tridesetak izraelskih oklopnih vozila i sedam buldožera koji su prodrli oko 800 metara u autonomni palestinski sektor, gdje su okupirali cijelu jednu četvrt.

Glasnogovornik izraelske vojske izjavio je kako su ciljevi dvaju prvih zračnih napada bili "naoružani Palestinci koji su se približavali izraelskim vojnim snagama". Treći je napad bio usmjeren prema Palestincu koji je podmetnuo bombu uz cestu, a četvrti, prema skupini naoružanih osoba koje su se približavale izraelskim vojnim snagama.

Do incidenata je došlo samo nekoliko sati prije današnjeg početka ključne rasprave u izraelskom parlamentu o planu izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze, što ga je predložio premijer Ariel Sharon. O planu bi se sutra trebalo glasovati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙