FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIEBE: EU NE OČEKUJE NESPORAZUME SA SAD OKO ZAPADNOG BALKANA

MOSTAR, 4. studenog 2004. (Hina) - Europska unija ne očekuje nikakvenesporazume sa Sjedinjenim Američkim Državama u politici premazapadnom Balkanu, izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare uMostaru pročelnik za zapadni Balkan u Općoj upravi za vanjske posloveEuropske komisije Reinhard Priebe komentirajući ishod američkihpredsjedničkih izbora na kojima je pobijedio dosadašnji predsjednikGeorge Bush.
MOSTAR, 4. studenog 2004. (Hina) - Europska unija ne očekuje nikakve nesporazume sa Sjedinjenim Američkim Državama u politici prema zapadnom Balkanu, izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare u Mostaru pročelnik za zapadni Balkan u Općoj upravi za vanjske poslove Europske komisije Reinhard Priebe komentirajući ishod američkih predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio dosadašnji predsjednik George Bush.

Po Priebeovim riječima, u Washingtonu je raširen osjećaj da Europska unija treba predvoditi reforme na zapadnom Balkanu.

"Naši američki prijatelji vjeruju da europske institucije u Bruxellesu trebaju predvoditi uključivanje regije zapadnog Balkana ka punom članstvu u Europsku uniju", kazao je Priebe.

Priebe sudjeluje u Mostaru na sastanku Konzultativnog radnog tijela Europske unije i BiH (CTF). Kako je rekao, riječ o tehničkom sastanku a ne o političkim pregovorima između BiH i EU. Priebe je istaknuo kako je bezrezervna suradnja s Haaškim sudom za ratne zločine ključni uvjet Bosne i Hercegovine za njeno uključivanje u institucije Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙