FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN I AFGANISTANSKA VLADA PREGOVARAT ĆE S OTMIČARIMA

KABUL, 4. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Afganistanska militantnaskupina koja je prije tjedan dana otela troje UN-ovih djelatnikaobjavila je u četvrtak da su afganistanska vlada i Ujedinjeni narodipristali na pregovore o oslobađanju talaca.
KABUL, 4. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Afganistanska militantna skupina koja je prije tjedan dana otela troje UN-ovih djelatnika objavila je u četvrtak da su afganistanska vlada i Ujedinjeni narodi pristali na pregovore o oslobađanju talaca.

Vojska muslimana zaprijetila je da će ubiti taoce ako vlasti ne ispune njihove zahtjeve koji se odnose na oslobađanje svih talibanskih zatvorenika, povlačenje američke vojske iz zemlje i prekid UN-ovih aktivnosti u zemlji.

"Afganistanska vlada i UN pristali su na pregovore s nama... i pregovori će početi", rekao je glasnogovornik otmičara.

Dužnosnici afganistanske vlade i UN-a to još nisu potvrdili.

Rok za dogovor prvotno je bio postavljen za srijedu u ponoć, no pomaknut je za petak ujutro. Glasnogovornik militanata dao je naslutiti da bi rok mogao ponovno biti pomaknut kako bi se dala šansa pregovaračima.

Filipinac Angelito Nayan, Annetta Flaingan iz Sjeverne Irske i Shqipe Hebibi s Kosova oteti su prije tjedan dana na kabulskim ulicama. Bili su angažirani na afganistanskim predsjedničkim izborima održanim 9. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙