FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDLAŽE SE SPAJANJE AMERIČKIH SNAGA I ISAF-A U AFGANISTANU

KABUL, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Zapovjednik koalicijskih snagau Afganistanu ocijenio je u srijedu da bi se koalicijske snage podameričkim zapovjedništvom i međunarodne mirovne snage ISAF, kojimazapovijeda NATO, trebale spojiti.
KABUL, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Zapovjednik koalicijskih snaga u Afganistanu ocijenio je u srijedu da bi se koalicijske snage pod američkim zapovjedništvom i međunarodne mirovne snage ISAF, kojima zapovijeda NATO, trebale spojiti.

"Vrlo je važno shvatiti da bi spajanje omogućilo zajedništvo tim snagama, a ne da se jedne povlače a druge ostaju", rekao je američki general David Barno novinarima u Kabulu.

Koalicijske snage pod američkim zapovjedništvom, raspoređene u Afganistanu od listopada 2001. radi borbe protiv terorizma, raspolažu s 18.000 vojnika, od čega 16.000 Amerikanaca. ISAF raspolaže s 9.000 vojnika iz više od 30 zemalja.

Njemačka je, međutim, u srijedu objavila da se protivi takvom spajanju koje bi značilo i zajedničko zapovjedništvo.

Njemački ministar obrane Peter Struck naglasio je da snage NATO-a imaju za mandat sigurnost u Afganistanu, a ne borbu protiv terorizma. Njemački kontigent ISAF-a trenutačno je najbrojniji s više od 2.000 vojnika od ukupno 9.000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙