FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISLAMABAD: SCHROEDER O PROTUTERORISTIČKOJ SURADNJI

ISLAMABAD, 10. listopada 2004. (Hina/AFP) - Njemački kancelar GerhardSchroeder u nedjelju je u Islambadu izjavio da se sve zemlje svijetamoraju angažirati u borbi protiv terorizma i na tom području uskosurađivati.
ISLAMABAD, 10. listopada 2004. (Hina/AFP) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder u nedjelju je u Islambadu izjavio da se sve zemlje svijeta moraju angažirati u borbi protiv terorizma i na tom području usko surađivati.

"Protiv terorizma se mora boriti zajedno cijeli svijet", istaknuo je njemački kancelar nakon razgovora s pakistanskim premijerom Shaukatom Azizom tijekom kratkog posjeta Pakistanu.

Schroeder, koji je oko podneva stigao u Islamabad iz posjeta Indiji i Vijetnamu, večeras bi se trebao sastati s pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom, a zatim u ponedjeljak posjetiti Afganistan.

Šef njemačke vlade sudjelovao je u radu gospodarskog i financijskog foruma održanog u Islamabadu. Ondje je između pakistanskih vlasti i njemačkog veleposlanika potpisan sporazum o ekonomskoj suradnji između dviju zemalja vrijednoj 18 milijuna eura.

Schroeder je istaknuo da će Njemačka podupirati Pakistan tijekom razgovora s predstavnicima EU o pravnom aspektu bilateralnih trgovinskih odnosa te će se angažirati na jačanju suradnje između dviju zemalja, posebno kada je riječ o sudjelovanju manjih i srednje velikih poduzeća.

U Afganistanu će njemački kancelar posjetiti 2.000 njemačkih vojnika, stacioniranih u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙