FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUŽNOSNICA SAD-A U PAKISTANU ZBOG BIN LADENA?

ISLAMABAD, 19. listopada 2004. (Hina/dpa)) - Pomoćnica američkogdržavnog tajnika za južnu Aziju Christina Rocca sastala se u utorak spakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom s kojim je razgovaralao suradnji na području borbe protiv terorizma, priopćili sudužnosnici.
ISLAMABAD, 19. listopada 2004. (Hina/dpa)) - Pomoćnica američkog državnog tajnika za južnu Aziju Christina Rocca sastala se u utorak s pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom s kojim je razgovarala o suradnji na području borbe protiv terorizma, priopćili su dužnosnici.

Analitičari međutim ocjenjuju da je stvarni razlog posjeta izvršiti dodatni pritisak na Islamabad radi hvatanja visokopozicioniranih dužnosnika al-Qaide pred predstojeće američke izbore.

Službeni Islamabad je priopćio da se "na sastanku Rocce i Musharrafa pretreslo niz tema, uključujući pakistansko-američke odnose, te regionalna i međunarodna pitanja od zajedničkog interesa".

Rocca se također sastala s premijerom Shaukatom Azizom i ponovila opredjeljenje svoje zemlje o sveobuhvatnom i dugoročnom partnerstvu s Pakistanom, izraženom kroz odobrenu dugogodišnju gospodarsku i vojnu pomoć Islamabadu "u znak priznanja za ulogu u ratu protiv terorizma".

Američka se dužnosnica također pohvalnim riječima izrazila o Pakistanu zbog promicanja mira i stabilnosti u Afganistanu i cijeloj regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙