FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: U TIJEKU JE ISTRAGA PROTIV 900 OSOBA

MOSTAR, , 3. studenog 2004. (Hina) - Županijskohercegovačko-neretvansko tružiteljstvo u Mostaru trenutačno vodiistragu protiv 900 osoba osumnjičenih za ratne zločine, izjavio je usrijedu predsjednik Županijskog suda u Mostaru Mladen Jurišić. Nedavnosu sudske vlasti u BiH objavile da je u oba bosanskohercegovačkaentiteta oko 10.000 osoba osumnjičeno za ratne zločine protiv kojih ćese procesi voditi u domaćim sudovima.
MOSTAR, , 3. studenog 2004. (Hina) - Županijsko hercegovačko-neretvansko tružiteljstvo u Mostaru trenutačno vodi istragu protiv 900 osoba osumnjičenih za ratne zločine, izjavio je u srijedu predsjednik Županijskog suda u Mostaru Mladen Jurišić. Nedavno su sudske vlasti u BiH objavile da je u oba bosanskohercegovačka entiteta oko 10.000 osoba osumnjičeno za ratne zločine protiv kojih će se procesi voditi u domaćim sudovima.

Više puta je službeno najavljeno da bi u siječnju 2005. trebao početi raditi poseban odjel za ratne zločine pri državnom Sudu BiH. U Sarajevu je nedavno počela gradnja posebnog istražnog središta za osumnjičenike za ratne zločine i posebnog zatvora u kojem će osuđenici izdržavati kazne.

Mladen Jurišić je izjavio da će se pri suđenjima za ratne zločine u bosanskohercegovačkim sudovima moći koristiti istražni materijal koji već ima Haški sud. Međutim, taj istražni materijal, po Jurišićevim riječima, tako je obiman da sud BiH trenutačno nema uvjeta da ga preuzme od Haškog tribunala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙