FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAEL PRISTAJE NA VEĆE VOJNO PRISUSTVO EGIPTA NA SINAJU

JERUZALEM, 22. listopada 2004. (Hina/AFP) - Izrael se slaže sograničenim povećanjem egipatskog vojnog prisustva na Sinaju kako bise spriječilo krijumčarenje oružja prema pojasu Gaze nakon izraelskogvojnog povlačenja s tog teritorija, izjavio je u petak izraelskidužnosnik.
JERUZALEM, 22. listopada 2004. (Hina/AFP) - Izrael se slaže s ograničenim povećanjem egipatskog vojnog prisustva na Sinaju kako bi se spriječilo krijumčarenje oružja prema pojasu Gaze nakon izraelskog vojnog povlačenja s tog teritorija, izjavio je u petak izraelski dužnosnik.

"Izrael se načelno slaže s povećanjem broja egipatskih postrojbi duž pojasa Gaze pod uvjetom da se mirovni sporazum između dvije zemlje ne mijenja", izjavio je taj neimenovani visoki dužnosnik.

Radi se o raspoređivanju dvaju bataljuna (oko 750 vojnika) egipatskih pograničnih postrojbi, opremljenih lakim naoružanjem, navodi se u egipatskom prijedlogu.

Izrael predlaže da to pitanje uđe u razmjenu pisama izraelskog premijera Ariela Sharona i egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, ali se protivi bilo kakvoj promjeni mirovnog ugovora dviju zemalja iz 1979. godine koji nameće stroga ograničenja egipatskom vojnom prisustvu na Sinaju.

O tom bi se pitanju trebalo raspravljati tijekom posjeta Izraelu, predviđena za 11. studenoga, egipatskog ministra vanjskih poslova Ahmeda Abula Gheita, u pratnji šefa obavještajnih službi Omara Sulejmana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙