FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHARON: UBOJSTVO YITZHAKA RABINA NE SMIJE SE ZABORAVITI

JERUZALEM, 27. listopada 2004. (Hina/AFP) - Izrael "nikada ne smijezaboraviti pouku" ubojstva Yitzhaka Rabina, izjavio je u srijedu uJeruzalemu izraelski premijer Ariel Sharon na službenoj svečanostiobilježavanja 9. obljetnice njegove smrti.
JERUZALEM, 27. listopada 2004. (Hina/AFP) - Izrael "nikada ne smije zaboraviti pouku" ubojstva Yitzhaka Rabina, izjavio je u srijedu u Jeruzalemu izraelski premijer Ariel Sharon na službenoj svečanosti obilježavanja 9. obljetnice njegove smrti.

"Nikada ne smijemo zaboraviti pouku ovoga dana", kazao je Sharon na svečanosti u Mont Hertzlu, u Jeruzalemu, u nazočnosti najviših državnih i vojnih dužnosnika okupljenih oko groba bivšeg laburističkog premijera.

Yitzhaka Rabina je 4. studenog 1995. u Tel Avivu ubio židovski ekstremni desničar koji se protivio sporazumima iz Osla iz 1993. prema kojima je također bilo predviđeno povlačenje s okupiranog palestinskog područja.

Premijeru Sharonu ekstremisti prijete smrću zbog njegova plana jednostranog povlačenja iz pojasa Gaze koji je u utorak potvrdio izraelski parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙