FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAEL ĆE ZA POVLAČENJE IZ GAZE ANGAŽIRATI PRIČUVNI SASTAV

TEL AVIV, 22. listopada 2004. (Hina/dpa) - Izraelska vojska iduće ćegodine morati pozvati oko 10.000 vojnika iz pričuvnog sastava zbogpotrebe za povećanim brojem vojnih snaga koje će sudjelovati uprimjeni plana o povlačenju iz pojasa Gaze, izvijestio je u petakizraelski list Ha'aretz.
TEL AVIV, 22. listopada 2004. (Hina/dpa) - Izraelska vojska iduće će godine morati pozvati oko 10.000 vojnika iz pričuvnog sastava zbog potrebe za povećanim brojem vojnih snaga koje će sudjelovati u primjeni plana o povlačenju iz pojasa Gaze, izvijestio je u petak izraelski list Ha'aretz.

Pripadnici pričuvnog sastava neće osobno sudjelovati u povlačenju, već će zamijeniti redovne vojne snage na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze koje će osiguravati povlačenje.

Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz nedavno je za Ha'aretz izjavio kako će evakuacija 21 naselja u pojasu Gaze i četiriju na sjeveru Zapadne obale trajati oko tri mjeseca.

U operaciji će sudjelovati pripadnici redovnih policijskih snaga, pripadnici snaga pogranične policije koji obično patroliraju duž granice između Zapadne obale i Izraela, te pripadnici redovnih vojnih snaga. Oni će brinuti o tomu da palestinske militantne organizacije ne ometaju povlačenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙