FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 23. listopada 2004.(Hina) - Izbor vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 23. listopada 2004.(Hina) - Izbor vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Novoizabrani sastav Glavnog stana Hrvatske stranke prava (HSP) jednoglasno je danas podupro nezavisnu kandidaturu Slavena Letice za predsjedničke izbore, te je odlučio da će ta stranka na lokalne izbore iduće godine izaći samostalno. Na konferenciji za novinare predsjednik stranke Anto Đapić istaknuo je da HSP bezrezervno podupire Letičinu nezavisnu kandidaturu i da mu daje potporu kao da je stranački kandidat. Zahvaljujući na potpori, Letica je izjavio da mu je iskazana velika čast, ali i obveza jer će "hrvatski predsjednik od 2005. do 2010. bitno odrediti budućnost Hrvatske i njezina naroda u sljedećih 50 ili 100 godina".

ZAGREB - Za novog predsjednika Liberalne stranke danas je izabran Zlatko Benašić, koji je na 4. izbornom saboru LS-a uvjerljivo pobijedio dosadašnjeg predsjednika Ivu Banca. Benašić je dobio 231 glas stranačkih izaslanika, a 89 ih je glasovalo za Banca. Prihvaćena je i Benašićeva koncepcija o udruživanju LS-a s drugim liberalno-građanskim strankama, s tim da će konačnu odluku o tome donijeti Sabor ujedinjenja. "Pregovarat ćemo i dalje, ali odluke ćete donositi isključivo vi", rekao je Benašić. Zlatko Benašić je dvanaest godina zamjenik gradonačelnika Osijeka.

VUKOVAR - Zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Vukovarsko-srijemske županije Vlatko Miljković predao je danas zahtjev za pokretanjem istrage protiv 29-godišnjeg Zorana O. iz Borova, osumnjičenog da je u srijedu bacio ručnu bombu ispred prostorija HSP-a u Vukovaru, potvrdio je istražni sudac Nikola Bešenski. Nakon što je jutros saslušao osumnjičenoga, istražni sudac Nikola Bešenski donio je odluku o njegovu 24-satnom pritvoru. U eksploziji su lakše ranjena dvojica članova HSP-a.

ZAGREB - Sudionici II. kongresa Europske seniorske organizacije izrazili su danas u Zagrebu nezadovoljstvo politikom Europske unije prema starijim osobama, posebice kad je riječ o socijalnoj skrbi te njihovu položaju na tržištu rada, a bolju ocjenu nije dobila ni Hrvatska. Na kongresu, koji je organizirao Forum seniora SDP-a, sudjelovali su predstavnici seniorskih organizacija socijaldemokrata iz 15 europskih država. Predsjednik Organizacije Karl Blecha upozorio je da Europska unija nije zadovoljila najavljene gospodarske ciljeve, pa tako ni kad je riječ o skrbi za starije osobe, njihovoj izobrazbi i zapošljavanju.

ZABOK - Splitski književnik i novinar Renato Baretić ovogodišnji je dobitnik književne nagrade "Ksaver Šandor Gjalski", i to za roman "Osmi povjerenik". Baretić je rekao da mu nagrada "K.Š. Gjalski" za roman "Osmi povjerenik" mnogo znači, to više što je četvrta, uz nagradu Republike Hrvatske "Vladimir Nazor", Matice hrvatske "August Šenoa" i Vjesnikovu nagradu "Ivan Goran Kovačić". Ovogodišnji Dani K.Š. Gjalskog završavaju u utorak, kada će u dvorcu "Gredice", u rodnoj vlastelinskoj kući hrvatskoga pjesnika Ksavera Šandora Gjalskog, Kazališna družina "Kufer" odigrati predstavu "U noći".

DUBROVNIK - Na najpoznatijoj dubrovačkoj ulici Stradunu večeras je postavljen stol dug 270 metara, na kojemu je ponuđena bogata gastronomska ponuda Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. U sklopu projekta "Novo lice grada" večeras je u akciji "Grad na pjatu" sudjelovalo više od 100 ugostitelja i hotelijera s dubrovačkoga područja. Na tom velikom stolu, koji je kandidiran i za Guinessovu knjigu rekorda, nekoliko tisuća Dubrovačana i njihovih gostiju moglo je uživati u specijalitetima dubrovačkih kuhara, te u velikom izboru kvalitetih vina i koktela, a sva je ponuda bila besplatna.

ILOK - Misnim slavljem, koje je u franjevačkoj i župnoj crkvi sv. Ivana Kapistrana u Iloku predvodio provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Mijo Džolan, proslavljen je danas blagdan svetog Ivana Kapistrana, zaštitnika Iloka, i 300. obljetnica dolaska franjevaca iz bosanskoga mjesta Olova u Ilok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙