FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: Počelo suđenje za ubojstvo svećenika

ŠIBENIK, 26. listopada 2004. (Hina) - Čitanjem optužnice danas je predŽupanijskim sudom u Šibeniku za zatvorenim vratima počelo suđenje MatiĆurkoviću iz Suhača kod Sinja, koji je optužen za ubojstvo don MijeStijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza.
ŠIBENIK, 26. listopada 2004. (Hina) - Čitanjem optužnice danas je pred Županijskim sudom u Šibeniku za zatvorenim vratima počelo suđenje Mati Ćurkoviću iz Suhača kod Sinja, koji je optužen za ubojstvo don Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza.

Predsjednik Raspravnog vijeća sudac Dalibor Dukić nije nakon jutrošnje rasprave želio dati izjavu za novinare jer je, kako je kazao, zbog zaštite maloljetnice suđenje po zakonu zatvoreno za javnost.

Ćurković je optužen da je 21. lipnja prošle godine ubio, a zatim i opljačkao don Miju Stijepića na plaži kod Prosike u blizini Pirovca. Tri dana poslije pokušao je, po optužnici, silovati maloljetnu autostopisticu na cesti prema Gaćelezima u zaleđu Vodica.

Neslužbeno se doznaje da je nakon današnjeg čitanja optužnice Ćurković izjavio kako se ne osjeća krivim za pokušaj silovanja, a za ubojstvo svećenika ne prihvaća način na koji ga terete dijelovi optužnice.

Doznaje se također da su tijekom jutrošnje rasprave ispitane maloljetna djevojka, njezina majka i rođakinja.

Na zahtjev okrivljenikova branitelja, zagrebačkog odvjetnika Mirka Batarela, Sudsko je vijeće odlučilo da sudnicu napuste svjedoci koji nisu povezani s tim dijelom rasprave.

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem svjedoka u vezi s ubojstvom svećenika. Doznaje se da će optuženikov branitelj zatražiti od Raspravnog vijeća da taj dio rasprave bude otvoren za javnost.

U pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku Mate Ćurković nalazi se od 9. prosinca prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙