FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: svjedočila sestra ubijenog don Mije Stijepića

ŠIBENIK, 27. listopada 2004. (Hina) - Suđenje 26-godišnjem MatiĆurkoviću iz Suhača kod Sinja, optuženu za ubojstvo don Mije Stijepićaiz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza, nastavljenoje danas iskazom Ane Miočević, sestre pokojnog svećenika.
ŠIBENIK, 27. listopada 2004. (Hina) - Suđenje 26-godišnjem Mati Ćurkoviću iz Suhača kod Sinja, optuženu za ubojstvo don Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza, nastavljeno je danas iskazom Ane Miočević, sestre pokojnog svećenika.

Za razliku od jučerašnje današnja rasprava pred Vijećem Županijskog suda u Šibeniku bila je otvorena za javnost, što je tražio optuženikov branitelj, zagrebački odvjetnik Mirko Batarelo.

U današnjem svjedočenju Ana Miočević je kazala kako je zadnje tri godine živjela sa svojom djecom, majkom i bratom don Mijom Stijepićem u župnoj kući u Posedarju. Dodala je kako se u subotu, 19. lipnja, njezin brat nakon jutarnje mise odvezao svojim automobilom u Zadar, rekavši da ide u zadarsku bolnicu na previjanje, jer se nekoliko danas prije u padu ozlijedio, a da je nakon toga trebao ići u Split. Oko 18 sati toga dana pokušala ga je dobiti na mobitel, ali neuspješno. Nazvala ga je ponovno navečer i nekoliko puta noću, ali mobitel nijedanput nije zvonio, kazala je, dodavši da je sutradan oko 11 sati sakristan pozvao policiju.

Ustvrdila je kako don Mijo nije imao običaj primati u automobil stopiste i nepoznate ljude te da za Matu Ćurkovića nikad nije čula.

Ćurković je optužen da je 21. lipnja prošle godine autostopirao don Stijepića te da ga je nakon toga na plaži u predjelu Prosike kod Pirovca ubio udarcem kamenom u glavu i opljačkao.

Suđenje na Županijskom sudu u Šibeniku nastavlja se 30. studenoga. Odlukom Raspravnog vijeća za javnost će biti zatvoreni samo oni dijelovi rasprave u kojima svjedoci budu izravno svjedočili o osobnom i emocionalnom životu ubijenoga svećenika.

Ćurković je u pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku nakon uhićenja 9. prosinca prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙