FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: nastavljeno suđenje za prometnu nesreću u Makarskoj

SPLIT, 28. listopada 2004. (Hina) - Makaraninu I. P., optuženu da jeizazvao prometnu nesreću u Makarskoj u listopadu 2002., u kojoj susmrtno stradale 16-godišnje učenice Ana Andrijašević i Kate Erceg,danas je iznošenjem dodatnog vještačenja nastavljeno ponovljenosuđenje na Općinskom sudu u Splitu.
SPLIT, 28. listopada 2004. (Hina) - Makaraninu I. P., optuženu da je izazvao prometnu nesreću u Makarskoj u listopadu 2002., u kojoj su smrtno stradale 16-godišnje učenice Ana Andrijašević i Kate Erceg, danas je iznošenjem dodatnog vještačenja nastavljeno ponovljeno suđenje na Općinskom sudu u Splitu.

Zbog isteka zakonskog roka od dva mjeseca između dvaju ročišta glavna rasprava danas je morala početi iznova, ponovno su pročitani i svi iskazi do sada saslušanih svjedoka te nalazi i mišljenja. Naime, rasprava je prekinuta u srpnju zbog toga što je Vijeće tražilo nadopunu prometno-tehničkog vještačenja.

Pred Vijećem za mladež danas je svjedočio stručnjak sa zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti dr. Zdravko Bukljaš, autor dopunskoga prometnog vještva, a po riječima predsjednice Vijeća sutkinje Marije Majić dr. Bukljaš svojim nalazom i mišljenjem nije bitno promijenio prvotno vještačenje.

Državno je odvjetništvo na temelju toga neznatno promijenilo optužnicu, odnosno činjenični opis djela.

Nakon što je optuženik danas iznio svoju obranu završni je govor održao zastupnik optužbe, a suđenje se nastavlja sutra završnom riječju obrane.

Suđenje I. P., koji je u vrijeme kad je izazvao prometnu nesreću bio maloljetan (17 godina), zbog čega je javnost isključena s rasprave, ponavlja se odlukom Županijskoga suda iz svibnja ove godine, koji je zbog postupovnih pogrješaka ukinuo prvostupanjsku presudu, po kojoj je I.P. u prosincu 2002. bio osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Tragedija se dogodila potkraj listopada 2002. na raskrižju Ulice Stjepana Ivičevića i Franjevačkog puta u Makarskoj, kad je I. P. svojim BMW-om zbog neprilagođene brzine naletio na Anu Andrijašević i Katu Erceg, koje su nedugo nakon nesreće preminule od ozljeda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙