FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRAVOSLAVNI EPISKOP TRAŽI OBNOVU SABORNE CRKVE

Bosna i HercegovinaPRAVOSLAVNI EPISKOP TRAŽI OBNOVU SABORNE CRKVEMostar, 2. studenog 2004. (Hina) - Pravoslavni episkopzahumsko-hercegovački i primorski Grigorije Duric u utorak je pismompozvao mostarskog gradonačelnika Hamdiju Jahića da se zajedno zauzmuza obnovu Saborne crkve u Mostaru, koja je srušena u minulom ratu, aprije rata je smatrana jednim od najljepših pravoslavnih objekata uBiH.
Mostar, 2. studenog 2004. (Hina) - Pravoslavni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije Duric u utorak je pismom pozvao mostarskog gradonačelnika Hamdiju Jahića da se zajedno zauzmu za obnovu Saborne crkve u Mostaru, koja je srušena u minulom ratu, a prije rata je smatrana jednim od najljepših pravoslavnih objekata u BiH.

Episkop Grigorije je istaknuo da je "najveća rana pravoslavnih vjernika porušena Saborna crkva, a njenom obnovom u grad Mostar vratilo bi se povjerenje i potaknuo suživot među narodima".

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić podržao je obnovu pravoslavne Saborne crkve rekavši da ta crkva osim vjerske namjene predstavlja i kulturno-povijesno bogatstvo Mostara.

Do sada su na mostarskom području obnovljene dvije pravoslavne crkve, u gradu Mostaru i u Žitomislićima južno od Mostara. Prema neslužbenim informacijama trenutačno na mostarskom području živi oko 7.000 Srba, dok ih je prije rata bilo oko 30.000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙