FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA ČETVRTAK, 21. LISTOPADA

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 21. listopada.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 21. listopada.

ZAGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta susrest će se s državnim ministrom gospodarstva, prometa i tehnologije Bavarske Ottom Wiesheuom. Cilj posjeta bavarskog ministra, kojeg prati gospodarsko izaslanstvo s tridesetak predstavnika njemačkih tvrtki, je produbljenje gospodarskih odnosa između Bavarske i Hrvatske. Dva će ministra, među ostalim, razgovarati o suradnji zračnih luka Muenchen i Zagreb i suradnji s tvrtkom Walter Bau u zajedničkoj tvrtki Autocesta Zagreb-Macelj. Također, bit će riječi o interesu njemačke tvrtke Hofer Powertrain A.T. Sud u projektu luke Rijeka te tvrtke Fa. Stangl Consult za Marina resort u Puli. Nakon sastanka dva će ministra održati konferenciju za novinare. (16,00 sati, Ministarstvo, Nazorova 61)

ZAGREB - Državni zavod za statistiku (DZS) održat će konferenciju za novinare na temu uloge službene statistike u procesu pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, na kojoj će sudjelovati i predstavnik europskog statističkog ureda Eurostat-a. (11,00 sati, DZS, Ilica 3)

ZAGREB - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije objavit će na javnoj sjednici odluku o raspisivanju novog natječaja za davanje koncesija druge i treće generacije mobilne telefonije (13 sati, Agencija, Jurišićeva 13).

ZAGREB - Tvrtke Plinacro i Monter - strojarska montaža potpisat će Ugovor o izgradnji magistralnog plinovoda Kutina - Slavonski Brod, vrijednog više od 14,9 milijuna eura. Taj će magistralni plinovod osigurati snabdijevanje plinom tog dijela Hrvatske, a ujedno će omogućiti daljnje širenje plinovoda prema susjednim zemljama te prihvat prirodnog plina s Bliskog istoka i zemalja kaspijske regije. (10,00 sati, dvorana Allegro, Hotel Opera, Kršnjavoga 1)

OPATIJA - U organizaciji Hrvatskog oglasnog zbora (HOZ) u Opatiji počinje 12. smotra dostignuća oglašavanja u Hrvatskoj, festival "FESTO 2004", na kojoj će se do 23. listopada okupiti više od tisuću domaćih i inozemnih sudionika iz te industrije. Festival je podijeljen na sedam tematskih cjelina na kojima će izlagati 18 predavača iz 11 zemalja, a po prvi put će se u sklopu tog festivala održati i međunarodna izložba tržišnih komunikacija zemalja srednje Europe "FOCUS 2004". (10 sati, Hotel Kvarner)

ZAGREB - Konditorska industrija Kraš objavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja u prvih devet mjeseci ove godine. Ujedno će najaviti i obilježavanje 50. obljetnice od prve pojave Bajadere na tržištu. (11,00 sati, Kraš, Ravnice 48)

ZAGREB - U organizaciji tvrtke 'Intercon' počinje IX. Hrvatski forum, a središnja tema foruma, koji se ove godine održava pod nazivom "Hrvatska 21 - u Europi i svijetu: Budućnosno društvo - čovjek, vrjednote i tehnologija", bit će predstavljanje inicijative za Globalni Marshallov plan. Riječ je o konceptu ulaganja u svrhu ostvarivanja održivog razvoja u svijetu. Pokrovitelji IX. Hrvatskog foruma su predsjednik Republike Hrvatske te ministarstva znanosti, poljoprivrede, zdravstva, mora, vanjskih poslova te europskih integracija. (14,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

CAVTAT/ ZAGREB - Hoteli Cavtat iz Cavtata u prvih su devet ovogodišnjih mjeseci ostvarili neto dobit od 7,49 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje više nego dvostruko povećanje dobiti ili porast od čak 142,4 posto. Tome su pridonijeli i znatno bolji rezultati u ovogodišnjem trećem tromjesečju (srpanj-rujan), kada su Hoteli Cavtat, po financijskom izvješću dostavljenom Varaždinskoj burzi, ostvarili neto dobit od 18,97 milijuna kuna, za razliku od 3,06 milijuna neto dobiti u istom lanjskom tromjesečju. U prvih devet mjeseci ove godine Hoteli Cavtat su za 20,7 posto povećali svoje ukupne prihode u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a iznosili su 68,76 milijuna kuna. Od toga se 93,6 posto ili 64,4 milijuna kuna odnosi na prihod od prodaje u inozemstvu, a što je u odnosu na lani porast od 16,8 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙