FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miličić: Sjeverozapadna regija među najskupljima

VARAŽDIN, 2. studenoga 2004. (Hina) - Regionalni povjerenik SSSH SinišaMiličić izjavio je danas da je sjeverozapadna Hrvatska međunajskupljim regijama u zemlji.
VARAŽDIN, 2. studenoga 2004. (Hina) - Regionalni povjerenik SSSH Siniša Miličić izjavio je danas da je sjeverozapadna Hrvatska među najskupljim regijama u zemlji.

U ukupnim troškovima koji ulaze u sindikalnu košaricu, dodao je, udio troškova stanovanja iznosi 34,16 posto i veći je od troškova prehrane koji u ukupnim troškovima iznose 31,61 posto. Gledajući u apsolutnim brojkama, stanovnici Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije morali su u listopadu za troškove stanovanja izdvojiti 1869, 5 kuna, a podstanari čak 3138,4 kuna, rekao je na konferenciji za novinare Siniša Miličić.

Iznio je podatak kako cijena podstanarskog stana iznosi od 1500 do 1800 kuna (dvosobni stan), pa radnik u tekstilnoj ili drvnoj industriji cijeli mjesec radi samo za stanarinu, a radničke zarade u toj niskoakumulativnoj industriji, koja još uvijek zapošljava najveći broj ljudi u tom kraju, kreću se upravo u navedenom rasponu. To, drži on, potvrđuje i primjer iz Varteksa gdje su s odrađene tri subote radnici primili 1800 kuna.

Oko 6000 radnika na području grada Varaždina prima plaću od 2200 kuna pa se može reći da su i zaposleni radnici, koji primaju plaću, na pragu siromaštva, ustvrdio je Siniša Miličić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙