FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

BUZET - Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Tonino Picula u Buzetu je, govoreći o stanju u Hrvatskom saboru, rekao kako se "lako složiti s Vladimirom Šeksom koji kaže da je odgovornost na svim zastupnicima, međutim zna se tko ima većinu i tko treba snositi odgovornost". SDP je spreman argumentirano iznijeti primjedbe na rad predsjednika Sabora Vladimira Šeksa i parlamentarne većine. SDP će, ako ne bude rezultata, povući većinu zastupnika iz saborskih odbora, osim vanjskopolitičkih. Šeks je danas izjavio da su za "napete" odnose u Saboru odgovorni svi koji sudjeluju u parlamentarnom radu.

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati zatražili su danas od ministra financija Ivana Šukera hitan sastanak kako bi ih izvijestio o sadržaju i mogućim posljedicama razgovora Misije MMF-a s Vladom. NHS je putem medija informiran da se Misija MMF-a nalazi u Hrvatskoj zbog "provedbe stand-by aranžmana te posebice nacrta prijedloga proračuna za 2005. i za iduće trogodišnje razdoblje, a članovi misije bit će upoznati i s izradom pretpristupnog ekonomskog programa".

OSIJEK - U Osječko-baranjskoj županiji razminiran je 51 četvorni kilometar, a nerazminirano je ostalo još 212 četvornih kilometara, izvijestio je danas Dubravko Krušerovski, voditelj osječke podružnice Hrvatskog centra za razminiranje na svečanosti otvaranja novih prostorija u Osijeku. U posljednjih 13 godina od mina i raznih minsko-eksplozivnih sredstava u Osječko-baranjskoj županiji stradale su 233 osobe, od kojih smrtno 47, a teške ozljede zadobile su 122 osobe.

OSIJEK - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović izjavila je danas u Osijeku kako će središnjica stranke predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu predložiti način izlaska iz stanja u PPK "Valpovu" d.d., a vijećnici SDP-a u Županijskoj skupštini i valpovačkom Gradskom vijeću. Na konferenciji za novinare Antunović je ocijenila štetnim ugovor po kojem je Hrvatski fond za privatizaciju ove godine otkupio 42 posto udjela te tvrtke od najvećega pojedinačnog dioničara Ive Brzice, jer ih je, kako drži, ponudio na prodaju po tržišno neprihvatljivim uvjetima, zbog čega se za te dionice "do sada nije javio nijedan ozbiljan kupac".

ŠIBENIK - Novi koncesionar prostora šibenskog Remontnog brodogradilišta Goran Prgin, vlasnik primoštenskog Nautičkog centra, danas je na konferenciji za novinare u Šibeniku predstavio poslovne planove i najavio natječaj za 50 novih radnih mjesta. Ugovor o dodjeli 30-godišnje koncesije za prostor od 160.000 četvornih metara pomorskog dobra na prostoru šibenskog Remontnog brodogradilišta potpisali su 25. listopada u Zagrebu ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i vlasnik Nautičkog centra Primošten Goran Prgin.

SPLIT - Branitelji osmorice optuženika u tzv. slučaju Lora Ustavnom će sudu do isteka zakonskog roka, 15. studenoga, podnijeti ustavne tužbe protiv odluke Vrhovnog suda o određivanju pritvora njihovim branjenicima, doznaje se od jednog od odvjetnika koji želi ostati anoniman. U jednoj od tužba navodi se kako je "Vrhovni sud svojim rješenjem povrijedio temeljna ustavna prava propisana Ustavom Republike Hrvatske, te Konvencijom o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda Vijeća Europe", na što će se, kako se doznaje, pozvati i ostali odvjetnici u svojim tužbama.

RIJEKA - Županijski državni odvjetnik u Rijeci Drago Marincel potvrdio je danas da je iz Županijskog suda u Rijeci primio izvješće o incidentu u riječkom Okružnom zatvoru, gdje se jedan pritvorenik požalio na premlaćivanje i silovanje. Kaznena prijava može se, rekao je, očekivati nakon okončanja svih izvidnih radnji u Zatvoru. Marincel je kazao da su u izvješću navedeni iskazi sudionika i svjedoka incidenta, a da je liječničkim pregledom utvrđeno da pritvorenik koji se žalio ima ozljede, što govori u prilog njegovoj verziji incidenta.

ZAGREB - Zagrebačka naklada Ljevak predstavila je danas u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu prvi svezak knjige Miroslava Šicela "Povijest hrvatske književnosti - Knjiga I. - Od Andrije Kačića Miošića do Augusta Šenoe (1750.-1881.)". O knjizi su govorili akademici Ante Stamać i Pavao Pavličić, profesor na katedri za hrvatsku književnost Krešimir Nemec i autor Miroslav Šicel. Kriva je postavaka da je književnost u hrvatskim zemljama zamrla u dopreporodno doba, istaknuo je Stamać i dodao kako upravo Šicelovo istraživanje tog razdoblja otvara putove novim istraživanjima.

KRAPINA/SPLIT - Poznati splitski skladatelj Zdenko Runjić umro je danas u 62. godini života u Centru za rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama od posljedica srčanog i moždanog udara. Srčani udar Runjić je pretrpio početkom rujna, nakon čega je zadobio i izljev krvi u mozgu. U teškom stanju, premješten je iz splitske Kliničke bolnice u krapinski Centar za rehabilitaciju, gdje je preminuo danas oko 12,50 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙