FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rynairova dobit premašila očekivanja

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Reuters) - Diskontni zrakoplovni prijevoznikRynair premašio je procjene analitičara, ostvarivši u prvoj poloviniposlovne godine 18-postotni skok dobiti nakon snažnog ljetnogprometa.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Reuters) - Diskontni zrakoplovni prijevoznik Rynair premašio je procjene analitičara, ostvarivši u prvoj polovini poslovne godine 18-postotni skok dobiti nakon snažnog ljetnog prometa.

Neto dobit te irske kompanije dosegnula je tako u šest mjeseci do kraja rujna 200,1 milijun eura. Analitičari su očekivali profit od 187,6 milijuna eura.

Izvršni direktor kompanije Michael O'Leary kazao je da očekuje kako će neto dobit za cijelu godinu premašiti 200 milijuna dolara, što je bolje nego su analitičari očekivali, čak i kad se uzme u obzir slabije poslovanje tijekom zimskih mjeseci. "Mislimo da će nam dobit premašiti 200 milijuna eura", procijenio je O'Leary.

Gorivo po cijeni od 55 dolara za barel ograničit će profit Rynaira za cijelu poslovnu godinu na nešto iznad 200 milijuna eura, a u slučaju sniženja cijena goriva ukupna godišnja dobit kompanije mogla bi dosegnuti i 250 milijuna eura, izjavio je O'Leary.

Cijene dionica te kompanije stoga su u utorak porasle za više od 8,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙