FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agrokor objavio javnu ponudu za preuzimanje Agrolagune

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Koncern Agrokor objavio je javnuponudu za kupnju svih preostalih redovnih dionica porečke Agrolagune,jedne od najvećih istarskih tvrtki za poljoprivrednu proizvodnju ivinarstvo, stoji u priopćenju Agrokora koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Koncern Agrokor objavio je javnu ponudu za kupnju svih preostalih redovnih dionica porečke Agrolagune, jedne od najvećih istarskih tvrtki za poljoprivrednu proizvodnju i vinarstvo, stoji u priopćenju Agrokora koje prenosi Zagrebačka burza.

Za svaku dionicu na koju se odnosi ova ponuda, Agrokor se obvezuje platiti iznos od 2.500 kuna.

Za svaku neotplaćenu dionicu obvezuje se platiti iznos od 2.500 kuna po dionici, umanjeno za iznos otplate tih dionica prema HFP-u.

U ponudi se navodi kako je Agrokorov poslovni cilj stjecanja dionica iskorištavanje potencijala rasta vrijednosti Agrolagune kroz rast trgovačkog i ugostiteljskog sektora u Hrvatskoj te sinergijskim učincima poslovanja, rasta i razvoja kroz pripadnost Agrokor koncernu.

Kupnjom od Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) na javnoj dražbi na Zagrebačkoj burzi 23. rujna, Agrokor je stekao 16.554 redovnih dionica Agrolagune, što čini 58,11 posto temeljnog kapitala te tvrtke. Za spomenute je dionice Koncern platio 41,38 milijuna kuna.

Agrolaguna, sa više od 200 zaposlenika, djeluje kroz četiri profitna centra - podrum, Mlinpeks, proizvodnja i stancija Špin, na više od 50 lokacija uključujući i prodajna mjesta.

U plastenicima se godišnje proizvedi 50 vagona raznovrsna povrća koje se većinom plasira u ugostiteljstvu i turizmu. Od prerađivačkih kapaciteta Agrolaguna raspolaže s dva vinarska podruma, uljarom, pekarskom suvremenom linijom i mlinom. Posjeduju farmu ovaca, te prerađuje sir i koristi vunu.

Agrolaguna godišnje u svojim vinogradima, na više od 520 hektara, proizvede 2660 tona grožda, a preradi se još 650 tona otkupljenog, što ukupno daje 250 vagona vina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙