FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada najavila natječaj za autocestu Split-Ploče

ZAGREB,27. listopada(Hina) - Vrlo skoro raspisat će se javni natječajza izgradnju 97 kilometara autoceste Split-Ploče, koja bi trebala bitigotova 2008. najavljeno je na današnjoj sjednici Vlade koja jeHrvatskim autocestama dala suglasnost za preuzimanje obveza u idućečetiri godine za izgradnju te autoceste.
ZAGREB,27. listopada(Hina) - Vrlo skoro raspisat će se javni natječaj za izgradnju 97 kilometara autoceste Split-Ploče, koja bi trebala biti gotova 2008. najavljeno je na današnjoj sjednici Vlade koja je Hrvatskim autocestama dala suglasnost za preuzimanje obveza u iduće četiri godine za izgradnju te autoceste.

Time je HAC-u odobreno da krene u javni natječaj za gradnju i prije donošenja plana gradnje, koji će Vlada donijeti do kraja godine, rekao je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Bit će raspisan jedan natječaj za 97 kilometara autoceste, ali podijeljen u tri dionice - Dugopolje-Šestanovac (37 kilometara); Šestanovac-Ravča (40 km); te Ravča-Ploče (20 km).

Potencijalni ponuditelji moći će se javiti ili za cijelu autocestu, ili za pojedine dionice.

Time se daje mogućnost javljanja na natječaj svima, a posebno hrvatskim građevinarima, istaknuo je Kalmeta.

Ministar kaže da su gotovi idejni projekti za cijelu autocestu, a za prvu dionicu, Dugopolje-Šestanovac, i građevna dozvola.

Autocesta do Ploča treba biti gotova 2008., a premijer Ivo Sanader izrazio je "umjereni optimizam" da bi mogla biti gotova i prije.

Tu nećemo stati, idemo dalje prema Dubrovniku, poručio je Sanader, najavljujući da će 2005. u realizaciju i most Komarna-Pelješac.

Najavio je da će sredinom idućeg tjedna dio članova Vlade posjetiti specijalni brod koji ispituje morsko dno za izgradnju mosta.

Ministar Kalmeta je rekao da se radi i na projektiranju koridora V.c (od mađarske do granice s BiH), te autoceste Zagreb-Sisak.

Za ministra financija Ivana Šukera sve je to potvrda da financiranje radova u cestogradnji neće biti smanjeno. To je potvrda da ni stand-by aranžmanom s MMF-om, ni proračunom za iduću godinu, čija je izrada pri kraju, sredstva za cestogradnju nisu smanjena, kazao je Šuker.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙