FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12,30 SATI

ZAGREB, 1. studenog 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 1. studenog 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

ZAGREB - Najbolja hrvatska tenisačica Karolina Šprem, koja je poražena u 1. kolu turnira u Linzu, na najnovijoj je WTA listi pala za jednu poziciju i sada je 19. igračica svijeta. Jelena Kostanić, koja je također zaustavljena u 1. kolu turnira u Linzu, napredovala je sa 36. na 35. mjesto. Sanda Mamić je lošija za šest mjesta i zauzima 101. poziciju, dok je Silvija Talaja 108., nakon što se popravila za dva mjesta. Među prvih deset na WTA listi nema nikakvih promjena. Prvo mjesto i dalje pripada Amerikanki Lindsay Davenport, a slavljenica turnira u Linzu Francuskinja Amelie Mauresmo ostala je druga. Slijede tri Ruskinje Anastazija Miskina, Jelena Dementijeva i Svetlana Kuznjecova. Australka Alicia Molik, koja je osvojila turnir u Luksemburgu, poboljšala je plasman za jednu poziciju i nalazi se na 13. mjestu.

ZAGREB - Na najnovijoj ATP listi za prvaka od najboljih hrvatskih tenisača jedino je napredovao Ivo Karlović koji se, zahvaljujuči plasmanu u četvrtfinale turnira u Sankt Peterburgu, popeo za dva mjesta, te je sada na 60. poziciji. Najbolje plasirani Hrvat Ivan Ljubičić, koji je proteklog tjedna bio u četvrtfinalu turnira u Baselu, pao je sa 21. na 22. mjesto, dok je Mario Ančić svoj plasman pogoršao za dva mjesta i sada je 29. igrač na ATP listi za prvaka. Pobjednik turnira u Sankt Peterburgu Rus Mihail Južni popravio se za osam mjesta i zauzima 20. poziciju. Čeh Jiri Novak, koji je slavio u Baselu, napredovao je za šest mjesta, a Šveđanin Thomas Johansson, koji je osvojio turnir u Stockholmu, svoju je poziciju poboljšao za devet mjesta. Novak je trenutno 23. igrač svijeta, a Johansson zauzima 30. mjesto. Na vrhu nema nikakvih promjena. Poredak je isti na ATP listi za prvaka i ATP ulaznoj listi. Roger Federer uvjerljivo vodi ispred Roddicka i Hewitta.

PARIZ - Amerikanac Andre Agassi i Argentinac David Nalbandian zbog ozljeda su odustali od nastupa na teniskom ATP turniru iz Masters serije koji se ovog tjedna igra u Parizu, objavili su u ponedjeljak organizatori turnira. Agassi, koji je bio peti nositelj, odustao je zbog obnovljene ozljede kuka, dok Nalbandian, osmi nositelj u Parizu, nije naveo o kakvoj se ozljedi radi. Neigranje u Parizu za Nalbandiana znači kraj svih nadanja da će se uspjeti plasirati za Masters Cup u Houstonu.

AMSTERDAM - Svjetska nogometna federacija (FIFA) udovoljila je zahtjevu da se kvalifikacijska utakmica za SP 2006., u kojoj je Andora domaćin Nizozemskoj, igra u Barceloni, umjesto u Andori, potvrdio je glasnogovornik Nogometnog saveza Nizozemske. Kao razlozi za premještanje utakmice u Barcelonu navedeni su sigurnosni problemi i mali kapacitet stadiona u Andori. Tako će se utakmica između Andore i Nizozemske igrati 17. studenoga na barcelonskom stadionu Mini Estadi, koji prima 15.000 gledatelja. Na tom stadionu igra svoje utakmice druga momčad FC Barcelone.

ATENA - Olimpijski pobjednik iz Sydneya na 200m grčki atletičar Costas Kenteris, koji je bio sudionik najveće dopinške afere na OI u Ateni, u intervjuu za grčku televizijsku postaju "Alter" opovrgnuo je kako je izmislio prometnu nesreću da bi izbjegao doping kontrolu. Prometna nesreća u kojoj je, uz Kenterisa, stradala i njegova kolegica iz reprezentacije Katerina Thanou, srebrna na 100m sa OI u Sydneyu, dogodila se istog dana kada se pojavila vijest da ih djelatnici MOO-a zaduženi za doping kontrolu nisu pronašli u Olimpijskom selu. Ubrzo su se pojavile medijske špekulacije kako su Kenteris i Thanou izmislili nesreću kako bi izbjegli doping kontrolu. Kenteris ističe kako nije bio na vrijeme obaviješten o doping kontroli, koja je trebala biti obavljena uoči početka Igara u Ateni. "Nisam dobio nikakvu obavijest o doping kontroli. Također, odmah su krenule glasine da ću zbog propuštenog doping testa biti izbačen s Igara. To me je izludilo. Znam da je neodgovorno što sam išao voziti motocikl, ali htio sam što prije stići u Olimpijsko selo kako bi izgladio nesporazum. No, dogodila se nesreća zbog koje sam završio u bolnici. Nisam izmislio nesreću, ona se doista dogodila", izjavio je Kenteris. Grčki sprinter dodao je kako je, dok je bio u bolnici, sam zatražio da ga se testira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙