FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt razvoja ličkih općina

PLITVICE, 19. listopada 2004. (Hina) - Na Plitvicama je danaspredstavljen projekt za pokretanje lokalnog razvoja u trima ličkimopćinama, koji financira odjel za međunarodni razvoj britanske vlade usuradnji s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka RH.
PLITVICE, 19. listopada 2004. (Hina) - Na Plitvicama je danas predstavljen projekt za pokretanje lokalnog razvoja u trima ličkim općinama, koji financira odjel za međunarodni razvoj britanske vlade u suradnji s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka RH.

Riječ je o projektu usmjerenom na poboljšanje uvjeta života i smanjenje društvene izoliranosti seoskih područja.

"Država čini sve da na ove prostore, obnovom stanova i kuća i povratom imovine, vrati ljude kojima želimo stvoriti uvjete za život i rad u čemu imamo potporu zemalja EU-a", rekao je pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Ljudevit Herceg. Za male projekte u općinama Plitvička jezera, Udbina i Vrhovine britanska je vlada osigurala pola milijuna kuna, a prednost imaju projekti koji pomažu razvoj zajednice, a ne pojedinaca.

"Ovaj pilot-projekt bit će važan za izradu nacionalne strategije za regionalni razvoj jer je poticanje regionalnog razvoja jedan od ciljeva EU-a kako bi sve regije Unije imale jednake mogućnosti za daljnji razvoj", rekao je na Plitvicama britanski veleposlanik u Hrvatskoj John Ramdsen.

On je posjetio i nekoliko obiteljskih gospodarstava na području Korenice, Vrhovina i Saborskog gdje nevladina udruga ADRA - Adventistička agencija za pomoć i razvoj obnavlja stotinu obiteljskih kuća te je u održivi povratak u Liku i Banovinu do sada uložila oko 700 tisuća kuna.

Sada je pred provedbom i projekt edukacije o osnivanju i vođenju obiteljskog gospodarstva u 320 obitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙