FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ličani traže više novca iz državnog proračuna za 2005.

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici Ličko-senjske županijerazgovarali su danas u Hrvatskom saboru o pripremama za državniproračun u 2005., vezano uz kapitalne investicije i uvrštenje štoviše projekata Ličko-senjske županije u državni proračun za idućugodinu.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici Ličko-senjske županije razgovarali su danas u Hrvatskom saboru o pripremama za državni proračun u 2005., vezano uz kapitalne investicije i uvrštenje što više projekata Ličko-senjske županije u državni proračun za iduću godinu.

Ličko-senjska županija treba dobiti više sredstava jer je u posljednjih 15 godina bila podvrgnuta ratnim razaranjima i iseljavanju stanovništva, te bez potpore države neće moći sama pokrenuti razvoj, istaknuli su županijski predstavnici tijekom sastanka s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Darkom Milinovićem i zastupnicima Mariom Zubovićem i Emilom Tomljanovićem, izvijestila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Župan ličko-senjski Milan Jurković naglasio je da bez dobro uređene temeljne infrastrukture - cesta, vodovoda i elektro infrastrukture, nema povratka ljudi na ta područja.

Dao je i potporu programima socijalne infrastrukture, zdravstva i školstva, kao i izgradnji poslovnih i industrijskih zona, naglasivši da svi projekti započeti ove godine, trebaju biti nastavljeni u 2005.

Ličko-senjski župan također je kazao da se infrastrukturni projekti jedinica lokalne samouprave moraju osloniti na pomoć javnih poduzeća i državnog proračuna.

Istog su stajališta i predsjednik Županijske skupštine Nikola Grbac, gradonačelnici Gospića, Novalje, Otočca i Senja, te načelnici općina Brinje, Donji Lapac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička jezera i Vrhovine.

Senjski gradonačelnik Milan Devčić istaknuo je da su osnovni projekti u Senju vezani uz javna poduzeća HEP, Hrvatske ceste i Hrvatske vode, a kao glavni problem u gradu naveo je odlagalište smeća.

Načelnik Donjeg Lapca Milan Đukić rekao je da Lika od države traži minimum da bi uopće mogla početi s razvojem. Naveo je i kako općina Donji Lapac još uvijek nema vode.

Na sastanku su spomenuti i neki pojedinačni projekti u Ličko-senjskoj županiji, te je dogovoreno da se nakon izrade prednacrta proračuna za 2005. daju primjedbe i učine moguće korekcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙