FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

borić: vlada će pomagati projekte na šibenskim otocima

ŠIBENIK, 13. listopada 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma,prometa i razvitka i iduće će godine novčano pomoći nekoliko projekatakomunalne i druge infrastrukture na naseljenim otocima kojiteritorijalno pripadaju Šibeniku, izvijestio je danas Josip Borić,pomoćnik ministra u Upravi za otoke.
ŠIBENIK, 13. listopada 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i iduće će godine novčano pomoći nekoliko projekata komunalne i druge infrastrukture na naseljenim otocima koji teritorijalno pripadaju Šibeniku, izvijestio je danas Josip Borić, pomoćnik ministra u Upravi za otoke.

"O točnim svotama ne mogu govoriti, jer je riječ o projektima u izradbi, a sve će ovisiti i o novcu koji će u državnom proračunu biti izdvojen za otoke", rekao je Borić nakon radnog sastanka sa šibenskom gradonačelnicom Nedjeljkom Klarić i šibensko-kninskim županom Dujom Stančićem.

Dodao je kako se ne smije zanemariti podatak da je 2004. u proračunu za hrvatske otoke izdvojeno 230 milijuna kuna ili čak 130 posto više nego lani.

Govoreći o novim projektima, Borić je izdvojio gradnju ambulante na otoku Žirju, obnovu ambulanta i gradnju trajektnih pristaništa na Kapriju i Zlarinu, helidroma na Zlarinu, protupožarnih putova na Žirju te nabavu preša za otpad na svim otocima.

U sklopu pak Projekta izgradnje objekata društvene i komunalne infrastrukture na hrvatskim otocima, koji je Vlada izradila u suradnji s Razvojnom bankom Europskog vijeća, Borić je najavio financiranje vodoopskrbnih objekata na otocima Žirju i Kapriju. Taj projekt također predviđa uvođenje novog sustava "školovanja na daljinu". Riječ je o pokusnom projektu, koji bi trebao biti ostvaren u iduće dvije godine, i po kojem bi matična Osnovna škola "Fausta Vrančića" u Šibeniku i područne škole na Zlarinu i Prviću bile posebno računalno opremljene za potrebe udaljene nastave.

Na šibenskim otocima sada živi tek oko tisuću stanovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙