FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLUŽBENI TEHERAN: BIN LADEN NIJE U IRANU

TEHERAN, 31. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ni Osama bin Laden nitijedan drugi član terorističke mreže Al-Qaide, osim onih koji su uzatvoru, ne nalaze se u Iranu, izjavio je u nedjelju na konferencijiza novinare glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova,reagirajući na neke informacije koje su se pojavile u američkimmedijima.
TEHERAN, 31. listopada 2004. (Hina/AFP) - Ni Osama bin Laden niti jedan drugi član terorističke mreže Al-Qaide, osim onih koji su u zatvoru, ne nalaze se u Iranu, izjavio je u nedjelju na konferenciji za novinare glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova, reagirajući na neke informacije koje su se pojavile u američkim medijima.

No, promatrači podsjećaju kako je Iran 2003. nekoliko puta izvijestio da se u toj zemlji nalazi više eminentnih članova spomenute terorističke organizacije.

Teheran se brani od američkih optužbi prema kojima su Iranci rekli kako bi pružili utočište teroristima Al-Qaide, a 2003. su izvijestili kako su od jeseni 2001. i nakon američke ofenzive na Afganistan uhitili više stotina članova te terorističke mreže.

Iranci su također svojevremeno izvijestili kako bi jedan dio uhićenih članova Al-Qaide sigurno izručili njihovim domovinama, ali bi određeni broj terorista zadržali u svojoj zemlji, među kojima bi se svakako našle najvažnije ličnosti Al-Qaide.

Iranci nisu nikad otkrili o kojim je zatvorenicima riječ. Spominjana su imena Saada bin Ladena, jednog od Osaminih sinova, Egipćana Saifa Al-Adela i Kuvajćana Sulejmana Abu Ghaitha, a često se nagađalo i o privremenom boravku u Iranu Egipćana Aymana Al-Zawahirija.

Iranci ističu kako će sami suditi svima onima koji su radili protiv iranskih državnih interesa te isključuju mogućnost bilo kakve suradnje sa SAD-om u vezi s tim pitanjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙