FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIN LADEN PRIJETI SAD-U NOVIM ATENTATIMA

DOHA, 29. listopada 2004. (Hina/AFP) - Vođa terorističke mrežeAl-Qaide, Osama bin Laden, zaprijetio je Sjedinjenim Državama novimatentatima nekoliko dana uoči predsjedničkih izbora u toj zemlji, navideosnimci koju je u noći s petka na subotu objavila katarskasatelitska tv-mreža Al-Jazeera.
DOHA, 29. listopada 2004. (Hina/AFP) - Vođa terorističke mreže Al-Qaide, Osama bin Laden, zaprijetio je Sjedinjenim Državama novim atentatima nekoliko dana uoči predsjedničkih izbora u toj zemlji, na videosnimci koju je u noći s petka na subotu objavila katarska satelitska tv-mreža Al-Jazeera.

"Nisu nestali razlozi koji su doveli do onog što se dogodilo" 11. rujna 2001., kazao je Bin Laden na snimci koje su dijelovi objavljeni.

Usto je kazao Amerikancima, izravno im se obraćajući, da njihova sigurnost nije "ni u rukama Johna Kerryja ni Georgea W. Busha", već "u vašim rukama".

Bush je, rekao je Bin Laden, svojom politikom na Bliskom istoku iznevjerio američki narod, obmanuo ga i izložio riziku od novih udara Al Qaide.

Posljednja videosnimka s Bin Ladenom potječe iz 10. rujna 2003., uoči druge obljetnice atentata na Washington i na New York.

Američke kabelske tv-postaje za 24-satno informiranje, CNN, Fox News i MSNBC odmah su u petak objavile dijelove videosnimke šefa Al-Qaide Osame bin Ladena koju je objavila katarska televizija Al-Jazira.

Ipak, CNN je bio oprezan što se tiče autentičnosti snimke. "Naša ekipa trenutno preslušava i analizira vrpcu. Čini se da je riječ o Osami bin Ladenu", kazao je voditelj na CNN-u koji je podsjetio da se još uvijek nagađa je li Bin Laden "živ ili mrtav".

Naprotiv, konzervativna postaja Fox News počela je već ispitivati utjecaj snimke na američke predsjedničke izbore 2. studenog, pitajući se kome će donijeti korist, republikanskom kandidatu Georgeu W. Bushu, ili demokratskom Johnu Kerryju.

Bin Laden je na snimci koju je objavila Al-Jazira optužio predsjednika Busha za nemar na dan atentata 11. rujna, jer je, kako kaže, kasno reagirao nakon prvog napada na Svjetski trgovački centar.

Najnovija snimka s Bin Ladenovom porukum bit će, ako se pokaže autentičnom, dosad najjasnija potvrda šefa Al Qaede da je njegova mreža izvela atentat 11. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙