FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD TRAŽIO OD KATARSKE VLADE SA SPRIJEČI AL JAZEERU U OBJAVLJIVANJU SNIMKE

WASHINGTON, 30. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Američkaadministracija zatražila je od katarske vlade da spriječi satelitskupostaju Al Jazeera da emitira videosnimku s porukom Osame bin Ladena,prije nego što je ta snimka emitirana, izjavio je u petak jedanamerički dužnosnik.
WASHINGTON, 30. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Američka administracija zatražila je od katarske vlade da spriječi satelitsku postaju Al Jazeera da emitira videosnimku s porukom Osame bin Ladena, prije nego što je ta snimka emitirana, izjavio je u petak jedan američki dužnosnik.

Dužnosnik State Departmenta, koji je želio ostati anoniman, izrazio je ljutnju što je al Jazeera objavila snimku, rekavši da je tako omogućila arhitektu napada od 11. rujna da "da propagira poruku mržnje i nasilja".

Četiri dana uoči američkih predsjedničkih izbora, Bin Laden je dao objaviti videosnimku u kojoj ismijava američkog predsjednika Georgea Busha i prijeti mogućnošću novih napada poput onoga od 11. rujna.

"Dobili smo kopiju snimke prije nego što je emitirana. Zatražili smo od katarske vlade da se to ne objavi", rekao je dužnosnik State Departmenta, koji je želio ostati anoniman.

"Razočarani smo što je objavljena. Pitanje al Jazeere i njezina neuravnoteženog i zapaljivog izvještavanja i dalje je iritirajuća činjenica u bilateralnim odnosima", dodao je.

Dužnosnik je rekao da pretpostavlja da je Washington dobio snimku od vlade Katara, američkog saveznika u kojem se nalazi regionalno sjedište američkog središnjeg zapovjedništva, koje je vodilo invaziju na Irak prošle godine.

"Mislimo da ne treba davati masovnim ubojicama platformu za poticanje terorista. To je svrha bin Ladenovih snimki i zato ih daje al Jazeeri: radi propagiranja svojih poruka mržnje i nasilja. Mislimo da to ne služi stvari mira i da nije dobro davati mu takvu platformu", rekao je američki dužnosnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙