FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN SPREMAN RAZGOVARATI O OBUSTAVI OBOGAĆIVANJA URANA

TEHERAN, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Iranski čelnik zadužen zapitanja nuklearnog razoružanja Hassan Rohani u ponedjeljak je izjavioda je Iran spreman razgovarati o trajanju suspenzije obogaćivanjaurana, ali kategorički odbija potpuni prekid te aktivnosti.
TEHERAN, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Iranski čelnik zadužen za pitanja nuklearnog razoružanja Hassan Rohani u ponedjeljak je izjavio da je Iran spreman razgovarati o trajanju suspenzije obogaćivanja urana, ali kategorički odbija potpuni prekid te aktivnosti.

"Ako je problem kratkoročna obustava, o tome možemo razgovarati, ali ako je riječ o tome da se Iranu uskrate njegova prava, o tome se ne može pregovarati i ekipa pregovarača o tome nema pravo govoriti s Europljanima", izjavio je Rohani na državnoj televiziji.

Pariz, London i Berlin u petak su na sastanku G8 u Washingtonu najavili da će sljedećeg tjedna Iranu podastrijeti nove prijedloge za postizanje prekida njegovih aktivnosti obogaćivanja urana, a zauzvrat mu ponuditi pravo uvoza nuklearnog goriva za njegove buduće centrale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙