FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TANKOVIĆ: SDA HRVATSKE ČVRSTO UZ MESIĆA

SARAJEVO,31. listopada(Hina) - Stranka demokratska akcije Hrvatske(SDA) podržat će kandidaturu sadašnjeg hrvatskog predsjednika StipeMesića za još jedan mandat, izjavio je predsjednik SDA Šemso Tankovć.
SARAJEVO,31. listopada(Hina) - Stranka demokratska akcije Hrvatske (SDA) podržat će kandidaturu sadašnjeg hrvatskog predsjednika Stipe Mesića za još jedan mandat, izjavio je predsjednik SDA Šemso Tankovć.

U intervjuu kojega je u nedjelju objavio sarajevski "Dnevni avaz" Tanković je kazao kako stranačka tijela SDA Hrvatske o tome još nisu donijela službenu odluku no dodao je kako "ne vjeruje" da će članstvo i sipmatizeri ove stranke okrenuti leđa Mesiću jer su ga podržali i na izborima prije četiri godine.

"Prema mojim procjenama potpora SDA znači jednom predsjedničkom kandidatu oko 60 tisuća glasova jer potpora SDA ne nosi samo glasove Bošnjaka nego i glasove Turaka, dobrog dijela Albanaca pa i Roma. Izraženo u postocima, to znači dva do tri posto", kazao je Tanković.

Potpora Mesiću, po njegovim rječima, ne bi trebala dovesti u pitanje dobru suradnju SDA sa sadašnjom hrvatskom vladom.

"Ja u tome ne vidim ništa što bi remetilo premijera Sanadera u nakanama da riješi neka važna pitanja Bošnjaka jer on zapravo samo rješava ono što je meni obećao rješiti kada sam mu dao podršku u Saboru" kazao je Tanković istaknuvši kako je potpora SDA sadašnjoj hrvatskoj vladi neupitna tijekom cijela njezina mandata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙