FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o kandidaturi Jadranke Kosor

RIMINI, , 17. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik StjepanMesić rekao je danas u Riminiju da je kandidatura Jadranke Kosor bilaočekivana i kako tom kandidaturom praktično počinje izborna kampanja.
RIMINI, , 17. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je danas u Riminiju da je kandidatura Jadranke Kosor bila očekivana i kako tom kandidaturom praktično počinje izborna kampanja.

Komentirajući današnju odluku HDZ-a da za predsjedničke izbore kandidira potpredsjednicu stranke Jadranku Kosor, predsjednik Mesić je rekao: "To je bilo za pretpostaviti, s obzirom da je u svim anketama gospođa Kosor bila rangirana vrlo visoko i mislim da to ni za koga nije iznenađenje".

Ocijenio da je Jadranka Kosor njegov ozbiljni protukandidat.

Mesić je rekao da će on cijelu svoju kampanju, kako je i najavljeno, voditi afirmativno, te da mu nije posebno stalo tko će sve biti na drugoj strani.

Današnjom objavom HDZ-ove kandidatkinje praktično je počela izborna kampanja, a o tome hoće li na izborima biti i drugoga kruga, odlučit će birači, rekao je Mesić.

Datum službenog pokretanja izborne kampanje će ovisiti o izbornoj komisiji, odnosno o tehničkim pretpostavkama za njihovo raspisivanje, rekao je Mesić i napomenuo da će prikupljanje 10.000 potpisa za kandidaturu tek pokazati tko će sve u izbore zaista i ući.

Prema ocjeni hrvatskog Predsjednika na hrvatskim predsjedničkim izborima neće biti potrebe za niskim udarcima među kandidatima u američkom stilu, ali će pokušaja podvala, kako je rekao, sigurno biti.

Govoreći o datumu izbora koji za prvi krug pada na radni dan 21. prosinca, predsjednik Mesić je rekao da su zakonski utvrđeni okviri u kojima se mora pojedina izborna radnja izvršiti, te da tu nije bilo previše izbora.

"Ako se očekuje i drugi krug, a i to je moguće, onda mora biti sve predviđeno u zadanom roku", rekao je Mesić, dodajući da je termin prvih izbora, koji sada diktira i ove, bio određen smrću predsjednika Tuđmana.

Predsjednik Mesić boravi u nedjelju u Riminiju gdje sudjeluje na konferenciji "Otoci bez arhipelaga" Međunarodnog istraživačkog centra Pio Manzu, od kuda u ponedjeljak ujutro odlazi u uzvratni službeni posjet San Marinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙