FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER PREDLAŽE IZMJENE USTAVA

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader je u utorakizjavio da će inicirati izmjene Ustava po kojima bi se predsjedničkiizbori održavali uvijek krajem godine u nedjelju.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader je u utorak izjavio da će inicirati izmjene Ustava po kojima bi se predsjednički izbori održavali uvijek krajem godine u nedjelju.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić, upitan kasnije za komentar, JE izjavio da bi kao građanin podržao tu inicijativu.

"To bi bilo moguće i ja bih se s tim vrlo rado složio, međutim ja nemam nikakvog utjecaja na takvu odluku. Ali, kao građanin, s tim bih se složio", rekao je Mesić novinarima nakon današnjeg posjeta Vojnom ordinarijatu.

Sanader je priznao da ni Vlada nije zadovoljna što dan predstojećih predsjedničkih izbora pada u radni dan, ali i napomenuo da o tome ne odlučuje Vlada nego hrvatski Ustav.

Predsjednik Vlade Sanader je rekao da će se za nekoliko dana znati hoće li hrvatski građani predsjednika države birati u utorak, 21. prosinca ili u nedjelju, 19. prosinca.

On je izjavio da će predsjednik Vrhovnog suda i državne izborne komisije Ivica Crnić te predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks preispititati postoji li Ustavna mogućnost da se ovogodišnji izbori ipak održe u nedjelju.

U izmjene Ustava, po Sanaderovoj najavi, krenut će se tek nakon, izbora po svoj prilici u prvim mjesecima iduće godine.

Poslodavci su već upozorili da bi mogli imati velike financijske gubitke dogodi li se da se predsjednički izbori održe u dva kruga jer će to značiti gubitak dva radna dana odnosno više od milijardu kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙