FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić i Kosor odgovarali na pitanja o predsjedničkim izborima

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - I predsjednik Republike StjepanMesić, koji će se kandidirati za drugi predsjednički mandat, ipotpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, HDZ-ova kandidatkinja zapredsjedničke izbore, rekli su danas kako vjeruju da je mogućepromjenom zakonske regulative promijeniti datum izbora, tako da se oniodrže neradnog dana.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - I predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji će se kandidirati za drugi predsjednički mandat, i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, HDZ-ova kandidatkinja za predsjedničke izbore, rekli su danas kako vjeruju da je moguće promjenom zakonske regulative promijeniti datum izbora, tako da se oni održe neradnog dana.

No, to se neće postići tako da predsjednik Mesić da ostavku na jedan dan, doznali su novinari koji danas u Zagrebu prate rad Stalnog komiteta za Europska pitanja Svjetske veteranske organizacije i koji su iskoristili nazočnost oboje kandidata kako bi im postavili nekoliko pitanja.

Zamoljen da komentira ideju koju prenose mediji da bi se izbori mogli održati u neradni dan 19. prosinca, što je dva dana prije ustavnog roka, ako bi predsjednik dao ostavku na jedan dan, predsjednik Mesić je rekao da se čudi tom prijedlogu i da to ne bi učinio.

"Zamislite šta bi to značilo cijelu proceduru provesti za samo jedan dan," rekao je .

Na opasku novinara da će predsjednička kampanja, sudeći po njihovim najavama, biti mirna i da onda možda nije ni potrebna, Mesić je u šali rekao da bi taj prijedlog mogao biti prihvaćen, dok je Jadranka Kosor kazala da će "kampanja biti čvrsta ali bez udaraca ispod pojasa".

Na upit koliko novaca misli potrošiti u predizbornoj kampanji, Mesić je rekao da će to biti kao i u prošloj, oko četiri milijuna kuna, a Jadranka Kosor je rekla da je tek postala kandidatkinja i da će o tom pitanju obavijestiti javnost na vrijeme.

Na pitanje tko bi je zamijenio u Vladi ako pobijedi na izborima, Kosor je rekla da premijer obavlja konzultacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙